Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Rusi zbog navodnih boraca u Ukrajini htjeli hrvatskom izaslaniku uručiti službenu notu
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

Rusi zbog navodnih boraca u Ukrajini htjeli hrvatskom izaslaniku uručiti službenu notu

'To nema nikakve veze s institucijama RH, a ponajmanje s Ministarstvom obrane'

Rusko ministarstvo obrane hrvatskom je vojnom izaslaniku neuspješno pokušalo uručiti 'službenu pisanu notu' zbog navodnog podatka da se u Ukrajini bore hrvatski državljani, priopćilo je danas Ministarstvo obrane RH, u kojemu kažu da, kao ni druge institucije u Hrvatskoj, nemaju saznanja o hrvatskim borcima u Ukrajini, javlja HRT

MORH navodi da je hrvatski vojni izaslanik u Rusiji jučer bio pozvan na razgovor u rusko ministarstvo obrane, gdje mu je prenesena 'zabrinutost navodnim podatkom da se u Ukrajini nalaze hrvatski državljani koji se tamo bore'. 

- Hrvatski vojni izaslanik je saslušao navedeno, te prenio informaciju kako Ministarstvo obrane RH nema takvih saznanja, te niti jedna druga institucija u Republici Hrvatskoj nema veze s eventualnim pojedincima koji se tamo možebitno nalaze - priopćava MORH.

Dodaju da je hrvatski vojni izaslanik jutros ponovno bio pozvan na razgovor u rusko ministarstvo obrane, gdje mu je ponovljena 'teza' od dan ranije, ovaj put uz pokušaj uručivanja 'službene pisane note'. 

- Hrvatski vojni izaslanik koji je došao po pozivu na razgovor u Ministarstvo obrane Ruske Federacije saslušao je pročitani tekst note, te istu nije preuzeo, iz razloga jer podaci u noti o možebitnom sudjelovanju hrvatskih državljana u borbama u Ukrajini nisu poznati institucijama u Republici Hrvatskoj, a sve da su i točni, isti nemaju apsolutno nikakve veze s institucijama Republike Hrvatske, a ponajmanje s Ministarstvom obrane RH čijem se predstavniku pokušala uručiti navedena nota - priopćio je MORH, dodajući da osuđuju rusku agresiju i invaziju na Ukrajinu.

Vaša reakcija na temu