Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Starac podmetnuo požar pod četiri automobila

Starac podmetnuo požar pod četiri automobila

Pritvorskom nadzorniku je predan 70-godišnjak

Proteklog vikenda u Nedelišću, evidentirana su dva požara na nekoliko osobnih automobila. Brzom reakcijom čakovečkih policajaca otkriven je počinitelj, koji je zapalio četiri automobila.   

Utvrđeno je kako je to učinio 70-godišnjak s područja općine Nedelišće, a osumnjičen je za oštećenja tuđe stvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnja se kako je u kasnim večernjim satima u petak te u nedjelju, u Novoj ulici, izazvao dva požara na četiri osobna automobila.

'Najprije je u petak oko 23.30 sati na osobnom automobilu (Ford F 150 STX), koji je bio parkiran ispred obiteljske kuće u Novoj ulici, podesnim predmetom razbio staklo. Potom je kroz nastali otvor, unutrašnjost automobila polio zapaljivom tekućinom te ju otvorenim plamenom zapalio. Pomoću vatrogasnih aparata 42-godišnji vlasnik uspio je sam ugasiti požar, dok je nastalu štetu procijenio na više tisuća eura.

Drugi požar osumnjičeni je izazvao u nedjelju oko 23.20 sata. Upotrebom lako zapaljive tekućine te sredstva za paljenje vatre izazvao je požar na tri osobna automobila (Citroen C4 Picasso, BMW 318 D i Pontiac Firebird), vlasništvo 50-godišnjaka. Požar na vozilima ugasili su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Nedelišće, dok je materijalna šteta procijenjena na više tisuća eura', priopćili su iz policije.

Nakon istraživanja je 70-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. 

Vaša reakcija na temu