Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Crveni križ SUBOTA Održat će se pokazna vježba 'Slavonija 2024-2'

SUBOTA Održat će se pokazna vježba 'Slavonija 2024-2'

Cilj je traganje i spašavanje u poplavama, uvježbavanje komunikacijskih protokola te testiranje sposobnosti brze reakcije i učinkovitosti komunikacije

U subotu u Bizovcu održat će se pokazna vježba 'Slavonija 2024-2'.

'Uz upoznavanje s Bazom operacija te praćenje tijeka vježbe i rada operativnih timova s ostalih lokacija putem izravnog prijenosa slike besposadnim letjelicama, na jezeru Bajer bit će prikazana pokazna vježba s elementima spašavanja iz vode, evakuacije s poplavljenog područja uz pomoć čamaca i amfibije i sl.

Cilj vježbe je traganje i spašavanje u poplavama, uvježbavanje komunikacijskih protokola te testiranje sposobnosti brze reakcije i učinkovitosti komunikacije operativnih snaga sustava civilne zaštite na teško pristupačnim terenima', poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

U vježbi će sudjelovati pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, operativne snage sustava civilne zaštite (vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, Hrvatski Crveni križ) te policija i hitna medicinska pomoć.

Vježbu 'Slavonija 2024-2' organizira Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH, a održava se do 21. listopada na više lokacija unutar pet županija (Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska, Brodsko-posavska, i Virovitičko-podravska) gdje će se simulirati različiti scenariji poplava kako bi se testirala sposobnost operativnih snaga u različitim geografskim i hidrološkim uvjetima.

Vježbi će nazočiti ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut sa suradnicima.

Vaša reakcija na temu