Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ukida se razred u školi: Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga

Ukida se razred u školi: Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga

Službenih odgovora nema

Ukida se razred u zagrebačkoj osnovnoj školi iz kojeg se ispisalo 14 učenika zbog zlostavljanja od strane jednog učenika iz razreda, kako doznaju 24 sata od dobro upućenih izvora. Nakon što je prošlog tjedna Ministarstvo obrazovanja odgovorilo da se problematičan dječak, koji je kako su tvrdili roditelji ostalih učenika, sve u razredu zlostavljao, premješta u drugu školu, nastao je muk.

O tome se više nisu oglašavali niti iz Ministarstva niti iz Grada, dok se ravnateljica te zagrebačke osnovne škole prestala javljati i odgovarati na pozive i upite.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih iz 24 sata ponovno su pitali što će biti sad s tim razredom iz koje su se ispisali svi učenici osim jednog (dok im je jedan učenik upisan ove godine). No oni su uputili na školu iz koje nema odgovora, a Grad Zagreb nas je uputio na resorno ministarstvo.

Međutim, 24 sata su razgovarala s roditeljima djece koja pohađaju paralelni razred u toj školi te su oni otkrili da će sad to dvoje učenika biti prebačeno u njihov razred, a da učiteljica koja je predavala tom razredu ostaje bez posla.

- Imali smo roditeljski sastanak s našim učiteljem, dosta se korektno držao cijelo vrijeme i bio je vrlo diskretan. Jučer poslijepodne smo doznali da se ukida taj paralelni razred u kojemu je ostalo samo dvoje učenika. Oni će doći u naš razred i predavat će im naš učitelj dok će njihova učiteljica, nažalost, ostati bez posla u našoj školi. Nju će vjerojatno prebaciti u neku drugu školu kao višak - otkrili su roditelji.

Ističu kako se u ovom slučaju sve pogrešno napravilo.

- Za dječaka koji je maltretirao ostale nitko ne zna gdje se seli i sve je obavijeno velom tajne. Da je škola na vrijeme reagirala to se sve moglo spriječiti. Trebale su mu se na vrijeme izricati mjere, opomene, škola je bila troma. On je imao samo jednu opomenu i kasnije zabranu pohađanja boravka i to tek kad je situacija u prošloj školskoj godini eskalirala. Dobio je i asistenta, međutim njegovi su roditelji odbili da ga njihov sin ima pa je taj asistent na kraju došao u naš razred iako bi bio idealan tom dječaku da pazi na njega. Sve skupa je vrlo nezgodno, a i izuzetno tragična situacija za školu s obzirom da se cijeli razred ispisao - kažu roditelji učenika za 24 sata.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih je neki dan odgovorilo da će odgovori na sva pitanja ovisiti o daljnjem tijeku događaja i djelovanju škole, roditelja i gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba.

Vaša reakcija na temu