Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot VIDEO Molitelje na koljenima u Zagrebu dočekali prosvjednici

VIDEO Molitelje na koljenima u Zagrebu dočekali prosvjednici

'Zahtjev za uspostavu njihovog autoriteta u obitelji je retrogradan, protuustavan i anticivilizacijski'

Muškarce koji mole za žensku čednost u Zagrebu su dočekali prosvjednici. Nosili su transparente na kojima je pisalo 'Moja pipica, moja slobodica', 'Ni državu, ni boga blizu jajnika moga', 'Bez boga, bez gospodara', 'Čednost u razmišljaju, ne odijevanju', 'Pobačaj u Ustav'.

'Zahtjev muškaraca koji prosvjeduju na Trgu bana Jelačića za uspostavu njihovog autoriteta u obitelji je retrogradan, protuustavan i anticivilizacijski. Prosvjed sa zahtjevom za potčinjavanjem odnosno diskriminacijom žena je sukladno pozitivnom zakonodavstvu trebao biti zabranjen', poručuju iz Ženske mreže Hrvatske.

Javnosti su simboličnom akcijom željeli pokazati da ne pristajuni na čije zadiranje u odluke žena o njihovom seksualnom životu i odijevanju. 

'Ne priznajemo gospodare ni u privatnom ni u javnom životu!

Ženska mreža Hrvatske inzistira na autonomiji žena i poštivanju međunarodnih standarda zaštite ljudskih prava', poručuju prosvjednici.


Vaša reakcija na temu