Foto: RTL Screenshot VLASNIK TRI MAJMUNA KOD ŠPRAJCA: Moj otac je bio u HDZ-u, ali sad je to sekta

VLASNIK TRI MAJMUNA KOD ŠPRAJCA: Moj otac je bio u HDZ-u, ali sad je to sekta

'Ovo je bio bunt, krik malog čovjeka'

S vlasnikom kafića Tri majmuna Tomislavom Kovačevićem u RTL Direktu razgovarao je Zoran Šprajc

Kovačević kaže kako se kafić zove po tri plišana majmuna: 'To je ime koje zaziva pozornost, klasični PR, evo i vi ste me pitali pa pretpostavljam da smo pogodili'. 

Kaže kako je ovo bio njegov klasični bunt: 'To je bio jednostavno krik da pokažem da se ne slažemo s politikom Vlade, politikom HDZ-a, međutim ukoliko bilo koji razuman čovjek pokušava shvatiti što se sve ovo desilo kroz zadnjih deset dana su isključivo dva zaključka. Znači, jedan, prvi, ogromni problem s egom i drugo što je po meni bitnije, nešto se valja iz brda'.

Kaže kako ne bi rekao da se valjaju izbori: 'Oni se zamarju s nekim ne  bitnim kafićem u Rijeci, nebitnim gazdom, afere se nižu jedne za drugom. Mislim da je ovo jednostavno onaj sistem kruha i igara'.

Objasnio je od kud toliki bunt: 'Za početak da riješimo neku dilemu jer sam dobivao svakakve epitete. Moj pokojni otac je bio jedan od prvih članova HDZ-a dok je HDZ bio praktički svenarodna stranka, nakon nekog vremena je ta svenarodna stranka postala stranka, sad je postala sekta. Međutim, ne znam što bih rekao. Htio sam postić ovo što sam postigao. Pazio sam na riječi'.

Kaže kako je ovo krik malog čovjeka zbog nemogućnosti da se bilo što promijeni: 'Kakav problem imam s HDZ-om?' Možemo definirati na ovakav način, HDZ je stranka koja ima optužbu i na kraju cijele priče nepravomoćnu presudu za kriminal. Znači mogao sam sročit na takav način da ne želim kriminalce u svom objektu. Da li je to diskriminacija? Ajmo reći ovako, da li, ako recimo takva osoba koja ima takvu povijest dođe u banku i zatraži kredit i banka mu ne da kredit, da li je to diskriminacija? To je sad pitanje za pučku pravobraniteljicu. Mislim da je na kraju cijele priče žalosno što je i ona postala instrument premijera, što je i on osobno priznao, mislim da i ta gospođa ima puno pametnijih poslova nego da se bavi s ovakvim tezama, međutim to ide njoj na dušu'.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(90086, "");
Pregledaj komentare