Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić VOJSKA SRBIJE ZAUSTAVLJENA NA GRANICI Plenković: Cilj je bio izazvati incident; Škorić: To je neprijateljski akt!

VOJSKA SRBIJE ZAUSTAVLJENA NA GRANICI Plenković: Cilj je bio izazvati incident; Škorić: To je neprijateljski akt!

Tako su i 1991. provocirali, najprije bez oružja, a sutra su došli s tenkovima - rekao je čelnik splitskog HDZ-a

Premijer Andrej Plenković je komentirao jutrošnji pokušaj ulaska 11 pripadnika Vojske Srbije na teritorij Republike Hrvatske, namjeravali su nenajavljeno posjetiti Jasenovac u vojnim odorama.

- Riječ o pokušaju koji nije očito imao komemorativni karakter, kao što bi to trebalo biti s respektom prema žrtvama i pijetetom, već s očito namjeravanom provokacijom i ciljem izazivanja incidenta - rekao je Plenković.

Petar Škorić, predsjednik HDZ-a Split, bio je oštriji:

- Ponovi li se treba ih uhititi i pritvoriti. Posve je očito da im je cilj bio provocirati, izazivati međunarodni incident, a po dobrom starom srpskom običaju od agresora se pretvoriti u žrtve. Tako su i 1991. provocirali, najprije bez oružja, a sutra su došli s tenkovima. Nemojmo zaboraviti da to više nije samo provokacija na jednu državu u nastajanju, kao što je bila RH 1991., već je to neprijateljski akt prema jednoj suverenoj državi članici EU i NATO saveza!

Vaša reakcija na temu