Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Zbog svađe Banožića i Milanovića, hrvatske vojnike će se ispraćati - dva puta!

Zbog svađe Banožića i Milanovića, hrvatske vojnike će se ispraćati - dva puta!

Ovo nije prvi put

Zbog prepucavanja ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, danas će se u Varaždinu hrvatske vojnike koji idu u misiju KFOR na Kosovo ispraćati - dva puta

Naime, prvo je u nedjelju Milanovićev Ured poslao najavu kako će on u ponedjeljak nazočiti ispraćaju vojnika koji se održava u 14 sati, a zatim je Banožićevo ministarstvo izvijestilo da će ministar nazočiti ispraćaju, ali u 12 sati. Iako to u pozivu MORH-a nije navedeno, jasno je da je Banožić odlučio održati svoj ispraćaj da bi izbjegao susret s Milanovićem, a raniji termin je izabrao tako da predsjednika omalovaži jer će ispasti da je on bio na premijeri, a predsjednik samo na reprizi, piše Tportal.

I tako će se ispraćaj održati dva puta, jednom za Banožića, a drugi put za Milanovića. Dva puta će se postrojavati vojnici koji idu u misiju, dva puta će se redati govornici, puštati himna, a obitelji vojnika koji idu u misiju dva će puta izgrliti svoje muževe i žene, očeve i majke, braću i sestre, sinove i kćeri.

Valja podsjetiti i da ovo nije prvi put da se dvaput održavaju svečanosti zbog prepucavanja ministra i vrhovnog zapovjednika. Primjerice, kadetima koji su ove godine završili studij na Hrvatskom vojnom učilištu prvo je ministar dodijelio rješenja o prijemu u djelatnu vojnu službu, a onda im je predsjednik, u odvojenoj ceremoniji, dodijelio prve časničke činove koje su stekli netom završenim školovanjem. Pa su se i oni tako dva puta postrojavali zbog praktički iste stvari, dva puta salutirali i rukovali se s dužnosnicima, a njihove obitelji su im dvaput čestitale na uspjehu, podsjeća Tportal.

Vaša reakcija na temu