Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ante Žanetić na poštanskom žigu i dopisnici

Ante Žanetić na poštanskom žigu i dopisnici

Svečana promocija dopisnice i žiga, održana je u splitskoj pošti

U povodu pet godina od smrti našeg legendarnog nogometaša Ante Žanetića, osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1960., godine u Rimu, te srebrne medalje iste godine na Europskom prvenstvu u Franucskoj, HNK Hajduk, zajedno s Hrvatskom poštom i Hrvatskim društvom olimpijske filatelije i memorabilije, izdao je prigodnu dopisnicu sa portretom i biografijom našeg legendarnog nogometaša. Isto tako Hrvatska pošta zajedno s HNK Hajduk izdala je i prigodni žig s likom Ante Žanetića.  

Svečana promocija dopisnice i žiga, održana je u splitskoj pošti, broj 21101, Kralja Tomislava 9., točno na njegovu petu godišnjicu smrti. Nakon prigodnih riječi predstavnice Hrvatske pošte gđe. Anje Govorko, izvršne direktorice sektora upravljanja mrežom poštanskih ureda GP3,  predsjednika Skupštine HNK Hajduk Vinka Radovanija, predstavnika Splitskog filatelističkog društva Željka Perića te u ime veterana Hajduka Ante Ivkovića, prvi žig s Žanetićevim likom na dopisnicu udarila je gospođa Katija Vlatko, sestra Ante Žanetića.

Pored navedenih još su nazočili i predsjednik Udruge Naš Hajduk Toni Baletić, kao predstavnik Udruge i Kluba navijača Torcida, Frane Dražen Spain, unuk Frane Matošića te Jurica Gizdić, kroničar Hajduka. Svečanost je moderirala gđa. Helena Tičinović iz Hrvatske pošte.


Na kraju svečanosti u znak sjećanja Antinoj sestri gđi. Katiji Vlatko dres Hajduka s brojem 4. (upravo onaj koji je Žanetić imao na dresu Hajduka) te natpisom Žanetić zajednički su uručili predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani i u ime veterana Kluba Ante Ivković. 

Treba reći da je Hajduk više puta bio na prigodnim poštanskim žigovima. Njima su obilježene 60., 75., 85., i naravno 100. obljetnica djelovanja, obljetnica obnove na Visu, osvajanje prvenstva 1971., i kupa 2010. godine.

Od pojedinačnih žigova su se osim Žanetića pojavljivali Luka Kaliterna, Bernard Vukas, Tomislav Ivić, Leo Lemešić, Ratko Kacian, Andrija Anković, Vladimir Beara, Frane Matošić i Aleksandar Kozlina.


Vaša reakcija na temu