Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jakov Matić Sveučilišna futsal ekipa ipak bez zlata na Unisport finalsima, košarkašice zlatne

Sveučilišna futsal ekipa ipak bez zlata na Unisport finalsima, košarkašice zlatne

Ovog smo puta okupili dobru ekipu i presretan sam što smo uzeli zlato. Večeras ćemo dobro proslaviti - ponosno nam je rekao Boran Grgin, trener košarkašica Splita

Finalnom futsal-utakmicom Splita i Zagreba završeni su još jedni Unisport finalsi u Rovinju. Splićani ni petu godinu zaredom nisu uspjeli osvojiti zlato. U napetom finalu slavio je Zagreb s konačnih 3:1. Bila je to izjednačena i atraktivna utakmica, ali dok je Zagreb iskorištavao greške splitske obrane i zabijao, Split je pogađao vratnice. Čak šest puta se vratnica ispriječila da Splićani poentiraju. Zageb je poveo golom Davida Mataje u 14. minuti, a u u 24. je na 2:0 povisio Filip Pezelj. Splićani su zaigrali riskantnije i u 35. minuti uvode golmana igrača. U 37. smanjuju preko Jure Trivkovića, ali nažalost već u idućem napadu Zagreb zabija na prazan gol za 3:1. Iako je srebro odličan rezultat, igračima Splita je to skromna utjeha. Osmijeh je ovog puta izostao.

Od ranog jutra se vidjelo da su se Splićani u Rovinj došli iskupiti za siromašno izdanje prošle godine. 

Ženska futsal-reprezentacija u dvoboju za treće mjesto protiv Zadra slavila je s uvjerljivih 4:0. Nakon prvog poluvremena na semaforu je stajalo 0:0, ali maestralna igra u drugom poluvremenu oprala je gorak okus jučerašjneg teškog poraza od Osijeka. Dva je gola zabila Nikolina Klarić, a po jedan Marinela Jurko i Ana Ursić

Muška odbojkaška reprezentacija Sveučilišta u Splitu svoj je prvi nastup igrala drugog dana finalsa i u polufinalu je teško poražena od Sveučilišta u Zagrebu u tri uvjerljiva seta. Utakmica za treće mjesto se igrala na dva dobivena seta. Sveučilište Sjever iz Varaždina bilo je prejako za Splićane koji odlaze za Spli bez osvojenog seta i kao jedina ekipa koja nije osvojila medalju. 

No bolji je dojam od muške odbojkaške ekipe ostavila ženska ekipa. Pobjedom 2:0 protiv Osijeka odbojkašice su osigurale još jednu broncu koja putuje za Split. Nakon dvije osvojene bronce došao je red i na medalju višeg sjaja. 

Dvorana Gimnasium opet je pružila napeti košarkaški triler između Splita i Zagreba. Dok su jučer u polufinalu slavili zagrebački košarkaši i tako izbacili Splićane iz finala, Splićanke su osvetile kolege i danas uzele zlatnu medalju. Zasluženo su slavile s pet razlike rezultatom 71:66, a utakmica je bila neizvjesna do samog kraja. 

- Spoj zabave i sporta u Rovinju je odličan. Ovog smo puta okupili dobru ekipu i presretan sam što smo uzeli zlato. Večeras ćemo dobro proslaviti - ponosno nam je rekao Boran Grgin, trener Splićanki.

Splićanke su imale razloga za duplo slavlje jer je titulu MVP-a odnijela splitska igračica Josipa Silov.

- Finalna utakmica je bila dosta naporna i mislili smo da ćemo se ranije odvojiti. Suparnice su pružile jako dobar otpor i čestitam im na dobroj igri i mojim suigračicama na zlatnoj medalji. Radujemo se Europskom u Beogradu dogodine - rekla nam je presretna Josipa odmah po primitku nagrade.

Nakon njih na teren dvorane Gimnasium su izašli i košarkaši koji su u borbi za broncu uvjerljivo svladali Zadrane. Konačnih 85:53 osiguralo je još jednu brončanu medalju u kolekciji i podiglo raspoloženje košarkaša nakon jučerašnjeg nesretnog poraza u polufinalu. 

Končani rezime je pet osvojenih medalja. Sveučilište u Splitu može biti zadovoljno tim uspjehom jer se kući vraćaju s jednim zlatom, s jednim srebrom te s tri bronce. Idealan scenarij je pokvario poraz u sveučilišnom futsal „El classicu“, ali ovakav poraz je motiv više za Splićane dogodine da uzmu zlato i spakiraju ga za Split.

Nakon finala je održana ceremonija zatvaranja, a za sve je sudionike organiziran i Unisport party... 

Vaša reakcija na temu