Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: StartupStockPhotos from Pixabay  Splitsko-dalmatinska županija drugo najveće tržište poslovnih prostora

Splitsko-dalmatinska županija drugo najveće tržište poslovnih prostora

Na četvortom mjestu je Zadarska

Zadarska županija je četvrto najveće tržište poslovnih prostora, iza Grada Zagreba, Splitsko - dalmatinske županije i Primorsko- goranske županije.

Pokazuje to nedavno objavljeni 'Pregled tržišta nekretnina za 2021.' zagrebačkog Ekonomskog instituta čiju je izradu financiralo Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

U Hrvatskoj su u 2021. godini zabilježene 1.852 kupoprodaje poslovnih prostora, što je povećanje od 12,7 posto u odnosu na 2020. godinu. Grad Zagreb s 675 kupoprodaja ima primat na tom tržištu na kojem su brojke drugih županija gotovo neusporedive. U Zadarskoj županiji ostvareno je 98 transakcija, od čega 75 u Zadru.

Zanimljivo je kako Zadar bilježi smanjenje medijalne cijene poslovnog prostora od 4,9 posto, odnosno s 9.161 na 8.716 kuna po kvadratu, a koje se onda prenosi i na županijski prosjek, dok Zadarska županija bez Zadra bilježi povećanje medijalne cijene od čak 45,4 posto, odnosno s 4.942 na 7.185 HRK/m2. No autori pregleda ističu kako je, prilikom proučavanja ovih podataka, bitno napomenuti da je u čitavoj županiji bez Zadra ostvareno svega 23 kupoprodajne transakcije poslovnim prostorima u 2021. godini, piše 057 Info.

Vaša reakcija na temu