Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
APN krediti: rješenje za financiranje kupnje stana
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

APN krediti: rješenje za financiranje kupnje stana

Oni omogućuju ljudima da financiraju svoju kupnju stana, bez obzira na njihovu kreditnu sposobnost

Kupnja stana je jedna od najvećih investicija u životu većine ljudi. Međutim, mnogi ljudi se suočavaju s problemom nedostatka novca za kupnju stana, a kamatne stope na kredite su visoke. Tu dolaze APN krediti kao idealno rješenje za financiranje kupnje stana.

APN krediti su krediti koji se mogu koristiti za različite potrebe, uključujući i kupnju stana. Oni su dostupni svima, bez obzira na njihovu kreditnu sposobnost, što omogućuje ljudima da financiraju svoju želju za vlastitim stanom. Osim toga, APN krediti su dostupni po povoljnijim kamatama nego neki drugi krediti, što ih čini privlačnijom opcijom za one koji traže kredit za kupnju stana.

Korak prema vlastitom stanu

APN krediti su idealno rješenje za one koji žele kupiti svoj vlastiti stan, ali se suočavaju s problemom nedostatka novca. Oni omogućuju ljudima da financiraju svoju kupnju stana, bez obzira na njihovu kreditnu sposobnost. Osim toga, APN krediti su dostupni po povoljnijim kamatama nego neki drugi krediti, što ih čini privlačnijom opcijom za one koji traže kredit za kupnju stana.

Savjeti za sigurnu kupnju stana

Ako se odlučite za korištenje APN kredita za kupnju stana, postoje neki savjeti koje trebate imati na umu kako biste sigurno koristili ovaj kredit. Prvo, potrebno je dobro razmisliti o tome koliko novca trebate za kupnju stana i koliko možete vratiti. Nemojte se zadužiti više nego što možete vratiti, jer će to samo povećati vaše probleme.

Drugo, potrebno je dobro proučiti uvjete i kamatne stope koje nudi banka ili društvo za kreditiranje. Nemojte se upuštati u ugovor bez prethodnog proučavanja uvjeta i kamatnih stopa, jer će to možda dovesti do neželjenih posljedica.

Treće, potrebno je dobro razmisliti o lokaciji stana koji želite kupiti. Potrebno je da se stan nalazi u dobroj lokaciji, koja je blizu vašeg radnog mjesta, škole ili trgovine, jer će to smanjiti vaše troškove prijevoza.

Četvrto, potrebno je dobro razmisliti o veličini stana koja vam je potrebna. Nemojte kupovati stan koji je prevelik ili premali za vašu obitelj, jer će to samo povećati vaše troškove.

Uvjeti za APN kredite 2023.

Kao i prethodnih godina, APN krediti 2023. izdavat će se u skladu s određenim propisima. Ti propisi su Zakon o subvencioniranju stambenih kredita i Naputak o načinu rada Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

APN krediti 2023 bit će namijenjeni mladim obiteljima te će biti postavljena dobna granica za podnositelje zahtjeva. Kao i prethodnih godina, i u godini pred nama podnositelji zahtjeva morat će biti mlađi od 45 godina života, s prijavljenim prebivalištem u Hrvatskoj. 

Podnositelji zahtjeva i njihovi partneri ne smiju u svom vlasništvu imati nekretninu (stan, kuću) u stanju uporabljivosti. Ako ju ipak imaju, mogu zatražiti APN kredit samo u slučaju ako tu nekretninu prodaju u svrhu kupnje ili gradnje veće.

Subvencionirani APN krediti i u 2023. bit će strogo definirani u smislu njihove namjene pa će se tako APN krediti 2023 odobravati isključivo za kupnju nekretnine (stana, kuće), točnije za gradnju, nadogradnju, dovršetak ili rekonstrukciju nekretnine. Namjena APN kredita ne može biti adaptacija postojeće nekretnine ili pak refinanciranje postojećih stambenih kredita. Maksimalna cijena (s uključenim PDV-om) po kvadratu ne smije prelaziti 1500 eura, a nekretnina za koju je korišten APN kredit ne može se davati u najam prije isteka roka od 2 godine nakon roka subvencioniranja kredita.

Imajte na umu da se svakako morate prijaviti na adresu nekretnine (prebivalište) za koju ste koristili subvencionirani APN kredit i to u roku od 30 dana od kupnje, a ukoliko ste postojeći korisnik subvencioniranog kredita, utoliko se ne možete prijaviti za novi APN kredit.

Ukratko, APN krediti su odlična opcija za one koji žele kupiti svoj vlastiti stan, ali se suočavaju s problemom nedostatka novca. Oni omogućuju ljudima da financiraju svoju kupnju stana po povoljnijim kamatama. Međutim, važno je da se koriste sigurno i odgovorno, te da se dobro razmisli o lokaciji, veličini i troškovima stana koji se želi kupiti.

Vaša reakcija na temu