Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CEMEX-Tec objavljuje globalni poziv za prijavu na natječaj i obilježava deset godina rada

CEMEX-Tec objavljuje globalni poziv za prijavu na natječaj i obilježava deset godina rada

Već treću godinu za nagradu se mogu prijaviti projekti iz cijelog svijeta

Centar za održivi razvoj CEMEX-Tecnologico de Monterrey desetu je godinu za redom objavio globalni poziv za prijave na natječaj za CEMEX-Tec Award, nagradu kojom se odaje priznanje poduzetnicima i studentima koji razvijaju prijedloge i projekte s velikim utjecajem u području održivog razvoja, inovacija i društvenog poduzetništva. Nagrada obuhvaća financiranje, specijalizirane radionice i događaje za umrežavanje.

- Ove godine slavimo desetu godišnjicu nagrada CEMEX-Tec. Deset godina ujedno je i razdoblje koje nas dijeli od dostizanja Ciljeva održivog razvoja UN-a. Ovom nagradom nastavljamo odavati priznanje predvodnicima promjena koji rade na istim ciljevima iz Agende 2030. kao i mi te surađivati s njima - rekla je Martha Herrera, CEMEX-ova direktorica za društveno odgovorno poslovanje te direktorica Centra za održive zajednice CEMEX-Tecnologico de Monterrey.

Nagrada CEMEX-Tec obuhvaća četiri globalne kategorije: transformacija zajednica, namijenjenu studentima preddiplomskih i diplomskih studija s prijedlozima održive transformacije zajednica; društveni poduzetnici, namijenjenu poduzetnicima čiji projekti rješavaju društvene probleme i potiču sustavnu promjenu, uz potencijal da se razviju u društveno poduzeće; poduzetništvo u zajednici, namijenjenu organizacijama, zakladama, zadrugama ili udrugama civilnog društva s produktivnim projektima društvene transformacije; te suradnička akcija, namijenjenu organizacijama s projektima društvenog utjecaja provedenim kroz multi-sektorska partnerstva.

Timovi koji se žele prijaviti na natječaj mogu to učiniti na mrežnoj stranici centra CEMEX-Tec Center (www.cdcs.com.mx), uz naznaku kategorije kojoj pripada njihov prijedlog. Rok za prijavu projekata je 31. svibnja 2020.

U organizaciji natječaja CEMEX-Tec za 2020. CEMEX je želio sklopiti saveze s najvažnijim akterima u ekosustavu poduzetništva i društvenih inovacija u Meksiku, ali i u svijetu. Neki od partnera s kojima se udružio kako bi postigao još veći učinak su Ashoka, MassChallenge, MakeSense, Unreasonable Mexico, ImpactHub, Disruptivo TV, Socialab, New Ventures i Unboxed.

Tijekom devet godina postojanja nagrade CEMEX-Tec, za nju se prijavilo više od 7.500 osoba s 3.765 projekata iz 74 države. Od toga je 65 pobjedničkih projekata bilo iz Meksika, a 63 su bila iz drugih dijelova svijeta. Zajedno su ovi projekti donijeli koristi za više od 22.000 osoba.

Više informacija o nagradi CEMEX-Tec i postupku prijave može se pronaći na: www.cdcs.com.mx, a sve upite uputite na adresu e-pošte: premiocemextec@cdcs.com.mx ili na FB stranicu /PremioCEMEXTEC.

Vaša reakcija na temu