Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Agencija Splitski Vali - prodaja stanova u novogradnji
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

FOTOGALERIJA Agencija Splitski Vali - prodaja stanova u novogradnji

Izdvojili su nekretnine na Žnjanu i u Kaštel Lukšiću

Kupnja stana u novogradnji ima svoje brojne prednosti pogotovo u sadašnje vrijeme sagledavajući cjelokupno tržište nekretnina. Najprije, možete kupiti stan koji se tek pojavio na tržištu, prilikom čega ste, što je možda još i važnije, u mogućnosti isti uređivati prema svojim željama i preferencijama. Danas se grade energetski učinkovite građevine u skladu s novim zakonima i propisima. Velika pažnja posvećuje se detaljima i materijalima koji se ugrađuju te kao rezultat imamo zgrade s boljom toplinskom i zvučnom izolacijom te većom zaštitom od požara i potresa. Važna je činjenica i to da sve novogradnje imaju osigurano parkirno mjesto što je postalo imperativ današnjeg načina života.

- Prilikom kupnje stana u novogradnji treba pripaziti na niz čimbenika, kao i kod svake druge kupoprodaje. Međutim, kupnja stana u novogradnji ima određene specifičnosti na koje dodatno treba pripaziti, a na koje specifičnosti možda i ne treba obraćati toliku pažnju prilikom kupnje neke druge, 'obične' nekretnine – savjetuju stručnjaci iz agencije Splitski Vali.

Prva i osnovna stvar prilikom kupnje stana u novogradnji je analiza investitora, odnosno izvođača radova.

- Ako znate da je investitor ozbiljna firma, odnosno da je vlasnik firme ozbiljan poslovnjak s određenim renomeom u javnosti, imate određenu garanciju da će se projekt završiti uspješno. Svakako ćete od istoga zatražiti uvid u izvršnu/pravomoćnu građevinsku dozvolu ili drugi odgovarajući akt za građenje kako bi saznali one osnovne detalje koje vas zanimaju u vezi predmetne zgrade u kojoj ćete kupiti stan. Druge, točno određene detalje koji vas mogu zanimati, možete saznati uvidom u glavni projekt, stoga je svakako preporučljivo posebnu pozornost posvetiti analizi glavnog projekta, koji je sastavni dio građevinske dozvole. Investitor je isto tako dužan prije izdavanja uporabne dozvole pribaviti energetski certifikat i to svakako imajte na umu - naveli su iz agencije.

Također, kupnja stana u novogradnji ima određene specifičnosti s pravnog aspekta. Naime, u tom slučaju kupci, u pravilu, kupuju stan u zgradi koja nije još do kraja izgrađena, odnosno nije etažirana, što znači da kupci nemaju opciju odmah uknjižiti svoje pravo vlasništva, već tek nakon što zgrada u kojoj kupe stan dobije uporabnu dozvolu, odnosno provede postupak etažiranja u zemljišnim knjigama nadležnog suda. To ujedno znači i da kupci prilikom realizacije takvog pravnog posla moraju biti dobro upoznati sa svojim pravima i obvezama, posebno u pogledu pravnog akta (predugovora) kojeg će sklopiti s investitorom, a koji će regulirati pravni odnos između kupaca i investitora.

- Sve navedeno će vam biti uvelike olakšano ako kupujete nekretninu preko agencije za posredovanje u prometu nekretninama. Naime, preko agencije posrednika preskačete sve navedene korake, jer sve informacije koje vas mogu zanimati možete saznati direktno u prostorijama agencije u neposrednom razgovoru s agentima koji su upoznati sa svim detaljima projekta. Kupac se u tom slučaju može odmah posvetiti svojim ostalim planovima, kao što je npr. uređenje interijera stana, siguran da je donio pravu odluku - napominju iz agencije Splitski Vali.

Zahvaljujući dugogodišnjem profesionalnom radu, posvećenosti, iskustvu i pravnoj podršci unutar agencija Splitski Vali ima u ponudi najveći broj novogradnji na ovom području.

Novogradnja Žnjan


Jedna od zanimljivih i traženijih lokacija u Splitu je područje gradskog kotara Žnjan.

Agencija Splitski Vali u svojoj ponudi ima ekskluzivu glede prodaje novogradnje - stambene zgrade i to upravo na području Žnjana, po vrlo pristupačnim cijenama.

Zgrada se nalazi na udaljenosti od samo 450 m od mora, ima devet stambenih jedinica od kojih su neke već prodane. S obzirom na svoju veličinu i položaj, idealna je za miran obiteljski život ili kao investicija za turističke svrhe. Također ima i osigurano parkirno mjesto u garaži te je položena u smjeru sjever - jug. Za one malo hrabrije, na najvišem katu zgrade se nalazi penthouse od 120 m² s uistinu velikom terasom i prekrasnim pogledom na more i otoke.

Iz agencije Splitski Vali ističu da je preostalo još samo nekoliko stanova dostupnih za prodaju.

Novogradnja Kaštel Lukšić


S obzirom na to da se sve više mladih obitelji odlučuje na život izvan granica Splita, poglavito u Kaštelima, Agencija Splitski Vali u svojoj ponudi ima i novogradnje u Kaštel Lukšiću.

Radi se o kompleksu od četiri poslovno – stambene zgrade koje imaju po četiri stambene jedinice i dvije stambene zgrade koje imaju po šest stambenih jedinica. Orijentacija svih zgrada je sjever – jug. Stambene jedinice su različitih kvadratura te sve imaju osigurana pripadajuća parkirna mjesta.

Agenti napominju kako se radi o vrlo traženim i po cijenama vrlo pristupačnim nekretninama te naglašavaju da za istima vlada uistinu veliki interes. Savjetuju da, ako kupci traže idealnu nekretninu na navedenom području, svakako požure sa slanjem upita agenciji.

Uz navedene novogradnje, agencija Splitski Vali na širem splitskom području u svojoj ponudi ima i brojne druge. S obzirom na njihovo veliko iskustvo u posredovanju u prodaji navedenog tipa nekretnina, ističu kako je za realizaciju ove vrste pravnog posla u konačnici najvažnije povjerenje na relaciji investitor - kupac, pri čemu svestranu pomoć i podršku pruža upravo agencija Splitski Vali.

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj 098 286 608  (Anita) ili dolaskom u ured agencije.

Vaša reakcija na temu