FOTOGALERIJA Na Bačvicama otvoren hotel kojeg je projektirala Maja Tedeschi

FOTOGALERIJA Na Bačvicama otvoren hotel kojeg je projektirala Maja Tedeschi

Na krovu se nalazi bazen te spa centar koji nudi saunu i razne vrste masaža, a dostupna je i soba za fitness

Iznad splitske plaže Bačvice otvoren je 'briig boutique hotel' koji ima četiri zvjezdice, a kojeg su projektirali Maja Tedeschi i Damir Rako. Prilikom dizajna pazilo se na svaki detalj, a  avantura za goste započinje već pogledom na vizuru bijele zgrade asimetričnih linija i nastavlja se na otmjenoj recepciji. Predvorjem dominiraju monumentalne zavijene crne stepenice, koje su pravo umjetničko djelo, a s prizemlja vode na prvi kat. Originalni namještaj i rasvjeta renomiranih svjetskih dizajnera, kamen iz sjeverne Italije, plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca, samo su neki od istaknutih detalja novog splitskog hotela.

Samo srce hotela predstavlja unutarnji atrij koji je izlomljen poput fasade, a okomiti četvrtasti otvor, koji se nalazi u sredini zgrade, podiže se sve do staklenog krova na vrhu te povezuje unutarnje hodnike i sobe smještene na pet katova. Hotel raspolaže s 59 prostranih i komfornih soba koje se mogu usporediti sa sobama hotela viših kategorija, jednom deluxe sobom s terasom te s dva apartmana koja se nalaze na posljednjem katu. Posebnu atraktivnost apartmanima daje pogled na grad i more, s balkona na kojima se nalaze i jacuzziji. Na svakom je katu smještena i po jedna soba s panoramskim pogledom kroz masivno crno staklo dimenzija čak 5 x 2.7 metara. 

Društveni prostor u prizemlju zamišljen je kao dnevna soba koju krasi lounge s kaminom, brojni magazini i časopisi te pomno odabrani namještaj, a gostima služi za opuštanje, susret s kolegama ili čak nadoknađivanje posla. U predvorju se nalazi i Cigar Room te elegantni Barcaffe Bar koji vodi na prostranu otvorenu terasu. Riječ je o jednoj od najljepših terasa u Splitu, idealna za prvu jutarnju kavu ali i večernje opuštanje uz ugodnu glazbu, svježi zrak, miris mediteranskog bilja te šum valova. Svakog se dana poslužuje raskošni doručak, a u sklopu hotela uskoro će biti otvoren i a la carte restoran. 

Na krovu hotela nalazi se bazen te spa centar koji nudi saunu i razne vrste masaža, a dostupna je i soba za fitness. Hotel sadržava i tri moderne multifunkcionalne kongresne dvorane te okruglu dvoranu za sastanke koja će zadovoljiti sve ukuse međunarodne i regionalne poslovne zajednice. Posebno oduševljava i podzemna garaža koja se prostire na dvije razine. U novoj splitskoj hotelskoj oazi, gostima će dobrodošlicu poželjeti pristupačno te educirano osoblje koje govori nekoliko jezika. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(47838, "");
Pregledaj komentare