Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JOŠ 27 ZGRADA DOBIT ĆE LIFT 'Upoznao sam umirovljenike koji bi godišnje uspjeli izići iz stana svega nekoliko puta...'

JOŠ 27 ZGRADA DOBIT ĆE LIFT 'Upoznao sam umirovljenike koji bi godišnje uspjeli izići iz stana svega nekoliko puta...'

Davor Matijević podsjetio je kako je mjeru subvencioniranja ugradnje pokrenuo splitski SDP

Nakon raspisanog natječaja za subvencioniranje ugradnje lifta na koji su se javili predstavnici 43 zgrade na splitskom području, njih čak 27 ostvarilo je pravo na subvenciju.

'Mjeru subvencioniranja ugradnje lifta pokrenuo je splitski SDP i već nekoliko godina provode se natječaji koji financijski pomažu zgradama da ugrade lift. 

Kad se počelo s ovom mjerom, u Splitu je bilo, po nekoj procjeni, čak 400 zgrada koje su imale mogućnost ugradnje lifta, ali im je taj lift bio nedosanjani san. Danas je ta brojka kud i kamo manja', ponosno je istaknuo Davor Matijević, predsjednik SDP-a Split i gradski vijećnik.

Naglasio je kako je život u stanu u zgradi bez lifta za mnoge sugrađane bio jednak životu u zatvoru.

'Upoznao sam umirovljenike koji bi godišnje uspjeli izać iz stana svega nekoliko puta. No ovdje nije pitanje samo umirovljenika, već i osoba s invaliditetom, ali i trudnica.

Lift nije luksuz, već potreba i Split mora postat grad koji će brinuti o svim svojim sugrađanima kao i našim najugroženijim skupinama. Lanac je jak koliko je jaka njegova najslabija karika', napomenuo je.

Naveo je i adrese zgrada koje su dobile subvenciju: Mažuranićevo šetalište 46, Hercegovačka 84, Mažuranićevo šetalište 37, Kralja Zvonimira 21, Đakovačka 15, Pojišanska 34, Stepinčeva 65, Stepinčeva 51, Hercegovačka 88, Vinkovačka 27, Vinkovačka 7, Iločka 3, Šižgoričeva  30, Velebitska 14, Gajeva 19, Ostravska 8, Stepinčeva 37, Kranjčevićeva 15, Hercegovačka 68, Hercegovačka 96, Iločka 15, Fra Bonina 11, Mažuranićevo šetalište 42, Ljudevita posavskog 8, Slavonska 11, Bijankinijeva 13, Kranjčevićeva 27.


Vaša reakcija na temu