Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Portal grada Kaštela KAŠTELA Izgrađena najmanje dva kata, unatoč zabrani radova!

KAŠTELA Izgrađena najmanje dva kata, unatoč zabrani radova!

Pokrenuta procedura novčanog kažnjavanja investitora

Na području grada Kaštela do 15. rujna trajala je zabrana građevinskih radova na objektima koji se nalaze na 100 metara udaljenosti od objekta za iznajmljivanje. Odluka je to Gradskog vijeća Grada Kaštela, a koja obuhvaća zabranu od 15. lipnja, gdje je od 15. srpnja do 15. kolovoza bila potpuna zabrana građevinskih radova, osim onih od općeg javnog interesa. Unatoč zabrani, Portal grada Kaštela je objavio kako je radova bilo. Na objektu u Kambelovcu su izgrađena, ni manje ni više, nego dva kata.

- Komunalno redarstvo je zaprimilo prijave navedene gospođe. Redarstvo pri prvoj prijavi na gradilištu nije zateklo ni radnike ni investitora. Po drugom izlasku na teren zatečeni su izvođači radova te im je naloženo da iste zaustave uz predočenje Odluke o privremenoj zabrani radova. Nadalje, kontaktiranjem investitora isto mu je pojašnjeno. Kako su se prijave nastavile, komunalni redar je treći put izašao na teren i ustanovio da se radovi i dalje odvijaju. Trenutno je pokrenuta procedura novčanog kažnjavanja investitora, a kojoj prethodi pisano rješenje o obustavi radova – navode iz Grada Kaštela.

Dodajmo kako je prema naputku o novčanim kaznama koje izriču komunalni redari, a koje je donijelo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja kazne za ne postupanje po nalogu komunalnog redara o obustavi gradnje su sljedeće: Za fizičke osobe 1. kazna je 10.000 kuna (1.327 eura) te svaka iduća kazna ( do 6. novčanih kazni) za dodatnih 10.000 kuna (1.327 eura). Za pravne osobe 1. kazna je 30.000 kuna (3.981 eura) te svaka iduća kazna dupli iznos od prethodne (do 6. novčanih kazni), piše Portal grada Kaštela.

Vaša reakcija na temu