Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Tumisu from Pixabay Kupujete uredsku stolicu? Onda obratite pažnju na 7 ključnih detalja

Kupujete uredsku stolicu? Onda obratite pažnju na 7 ključnih detalja

Važna investicija

Ako uzmete u obzir koliko sati na dnevnoj bazi provodite sjedeći na stolici, onda ćete zasigurno prednost kod odabira dati udobnosti umjesto estetici.

Zapravo, dobra uredska stolica može poboljšati produktivnost i smanjiti zdravstvene probleme te će dugo godina trajati, što ju u svakom slučaju čini vrijednom investicijom.

Postoji niz čimbenika koje treba uzeti u obzir pri kupnji uredske stolice, te je osim estetike i cijene važno razmotriti i kako će stolica funkcionirati na dnevnoj bazi. Stoga, sastavili smo kratki vodič za kupnju uredske stolice s nekoliko važnih savjeta koji će vam pomoći u tom procesu, piše Novi list.

Provjerite je li podesiva po visini

Važno je da stolica koju odaberete bude podesiva, a visinu same stolice trebali biste moći prilagoditi vlastitoj visini kako bi vam stopala mogla udobno stajati na podu, što će smanjiti opterećenje na leđima.

Također je to bitno i kako bi vam ruke mogle lako dosegnuti radni stol, tako da se ne stvara napetost u ramenima.

Podesiv naslon za leđa također je važan

U idealnom slučaju, stolica bi također trebala imati podesivi naslon za leđa, tako da ga možete pomicati naprijed ili nazad. Ovo sprječava sjedenje predaleko unatrag ili unaprijed te smanjuje opterećenje u bedrima.

Bitni su i nasloni za ruke

Nasloni za ruke izvrsni su za smanjenje napora s vašeg vrata i ramena. U idealnom slučaju, želite da nasloni za ruke također budu podesivi.

Obratite pažnju na lumbalnu potporu

Donji lumbalni dio leđa konkavnog je oblika, tako da će dobra stolica podržati ovaj oblik konveksnim oblikom. Oblikovani naslon nudi potporu kako se ne biste savijali sjedeći u stolici te će lumbalna potpora pomoći u zaštiti vaše kralježnice i smanjiti opterećenje u leđima.

Odaberite prozračan i udoban materijal

Stolica bi trebala biti presvučena materijalom koji vašem tijelu omogućuje disanje, poput mrežastih materijala koju su prozračni i ujedno lagani za održavanje.

Potražite stolicu sa kotačićima

Čim se možete slobodno kretati u svojoj stolici, povećat ćete svoju učinkovitost. Stolica koja se može lako okretati pomoći će vam da dosegnete različite dijelove vašeg stola.

Provjerite trajanje jamstva

Sa proizvođačem od kojeg se naposljetku odlučite kupiti stolicu provjerite ima li stolica jamstvo, koliko dugo i što je sve jamstvom pokriveno, čime ćete svoju investiciju osigurati u slučaju kojekakve tvorničke pogreške ili sličnog.

Vaša reakcija na temu