Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by Nastuh Abootalebi on Unsplash MODERNE NEKRETNINE: Pet glavnih trendova u 2021. godini

MODERNE NEKRETNINE: Pet glavnih trendova u 2021. godini

Neki vrijede kako za domove tako i za uredske prostore

Moderne nekretnine obilježavaju otvoreni prostori, prirodni materijali, jednostavne linije i opuštajući dekor, pokazuju trendovi u 2021. godini - glavnih pet izdvojila je tvrtka Levantina

1. Otvoreni prostori

Otvoreni prostori već su nekoliko godina prisutni kako u domovima tako i u uredima, a bit će, čini se, i dalje. Osim što se njima kvalitetnije iskorištava površina, u uredima doprinose interakciji između različitih timova. 

2. Veće kuhinje

Predviđa se da će kuhinje biti sve veće i da će zbilja biti središte doma. Sve se češće viđaju one s otokom, a obilježavaju ih pažljivo odabrani materijali i dekorativni predmeti. 

3. Fokus na kupaonicama

Iz spomenute tvrtke navode da će se kupaonice pretvoriti u opuštajuće prostore zbog trendova u odabiru njihovih boja - prevladavat će sivi, bež i pastelni tonovi. U njih će se unijeti prirodni materijali, dodaci od bambusa, drva, ploče od prirodnog kamena. Kupaonica će se pretvoriti u opuštajući prostor zahvaljujući svojim novim trendovima boja u kojima će prevladati sivi, bež ili pastelni tonovi. Prirodni materijali postaju relevantni u ovom prostoru: dodaci od bambusa i različitih drva, kao i ploče od prirodnog kamena i dekor restrukturirat će ovaj prostor, kombinirajući praktičnost i dizajn.

4. Više svjetlosti

Smatra se da će vlasnici nekretnina, arhitekti i dizajneri interijera više cijeniti svjetlost, kako u novogradnji tako i u projektima objave. Iz tog se razloga očekuje pridavanje većeg značaja prozorima, odnosno povećanje njihove veličine. To ujedno znači da će se dodatno poraditi na izolaciji od topline i hladnoće, a primjena kamena u tom je kontekstu vrlo popularna. 

5. Pomno odabrani podovi i zidovi

Uočljivo je pomno odabiranje podova i zidova raznolike teksture i boja - keramika koja nalikuje drvu, polirani cement i prirodni kamen vodeći su primjeri. Uvelike će se koristiti prirodni materijali koji doprinose postizanju opuštajuće atmosfere. 

Vaša reakcija na temu