Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Novo međunarodno priznanje: Dalmatia Tower najbolji je europski projekt u kategoriji zelene gradnje

Novo međunarodno priznanje: Dalmatia Tower najbolji je europski projekt u kategoriji zelene gradnje

Nakon dvije izrazito važne međunarodne nagrade, splitski toranj osvojio je i treću

Najviši hrvatski neboder, Dalmatia Tower, dobitnik je prestižne međunarodne nagrade CRE (Commercial real estate) Award u kategoriji najboljeg projekta zelene gradnje mješovite namjene u Europi.

Ovu nagradu tradicionalno dodjeljuje organizacija Europa property iz Budimpešte, a koja okuplja najistaknutije arhitekte, investitore, dizajnere i menadžere iz svijeta nekretnine diljem kontinenta te je specijalizirana za izdavanje stručnih publikacija i organizaciju konferencija.

Nagradu je splitskom neboderu dodijelio žiri s više od 40 članova, a pred kojega je ove godine stiglo gotovo stotinu nominacija u 15 kategorija. Nagradu CRE Dalmatia Tower osvojio je u kategoriji u kojoj je iza sebe ostavio projekte poput Libertyja u Mađarskoj, Hagibora u Češkoj i Time Alacatija u Turskoj.

Josip Komar, vlasnik Westgate grupe u čijem se portfelju nalazi Dalmatia Tower kaže da je ovo treći međunarodni uspjeh projekta, a što sada definitivno dokazuje njegovu važnost i izvan domaćih okvira.

'Prije svega želim istaknuti da je naš projekt poseban po tome što iza njega stoji domaći tim stručnjaka. Od investitora, arhitekta, voditelja pa sve do inženjera i izvođača. To je prava rijetkost u današnjem svijetu nekretnina i investicija. Na ovakvim međunarodnim događanjima uvijek naiđemo na oduševljenje kad našim kolegama priopćimo tu činjenicu. To je pokazatelj da još uvijek, nažalost, premalo cijenimo vlastitu struku i znanje. Jako sam sretan što je Westgate grupa osvojila u oštroj konkurenciji još jednu međunarodnu nagradu i Hrvatsku afirmirala na europskoj i svjetskoj karti investicija u nekretnine. To je samo još jedan dokaz da dobro radimo i da smo zauvijek promijenili način građenja ali i poslovnog promišljanja u Hrvatskoj', rekao je.

Dva priznanja Dalmatia Tower je, podsjetimo, dobio još 2017. godine. Tada je bila riječ o International Property Awards. Čak 80 članova ekspertne skupine, među njima i četiri engleska lorda, pregledalo i ocijenilo tisuće prijavljenih projekata iz 115 država. Glavna nagrada za najbolji projekt u kategoriji visokogradnje poslovne namjene u Europi otišla je u Split, baš kao i ona za najbolje uređenje interijera, arhitekturu i upravljanje nekretninama.

Inače, Dalmatia Tower visok je 135 metara, financijsku podršku pružio je HBOR, a projektirao ga je slavni arhitekt Otto Barić. U njemu danas posluje prestižni AC Hotel iz najvećeg svjetskog lanca hotela Marriott Internationala. Uz hotel u sklopu nebodera smješten je i niz poslovnih prostora pri čemu svakako treba istaknuti Ericsson Nikola Tesla. Ukupno u Dalmatia Toweru radi oko 1000 ljudi što je sjajna vijest za Split koji je tek s izgradnjom ovog nebodera počeo dobivati konture poslovnog središta i korporativne kulture.

Vaša reakcija na temu