Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: TZ Pašman Općina Pašman mora ukloniti temelje gradnje mula uz Galešnjak

Općina Pašman mora ukloniti temelje gradnje mula uz Galešnjak

Krim policija otkriti kome će podnijeti račun

Galešnjak je otočić, medijski poznat zbog svog oblika srca kao 'otok ljubavi', koji se posljednjih mjesec dana spominje po bespravnoj gradnji na pomorskom dobru. Nije ona nepoznata pojava, ali ovo je prvi zadarski slučaj na kojem se primjenjuje novi Zakon o pomorskom dobru.

Lučka kapetanija je dala nalog Općini Pašman da ukloni mul u početnoj fazi zidanja.     

Načelnik općine Krešimir Ćosić potvrdio nam je kako je postupak u tijeku, što god to značilo s obzirom da je to posao komunalnih redara koji su se trebali obučiti za pomorske redare. I to o trošku Ministarstva mora. Općina Pašman svoje troškove trebala bi naplatiti od počinitelja bespravne gradnje na Galešnjaku koji je u privatnom vlasništvu.   

Uz uvjet da ga otkriju državne službe koje, sudeći prema priopćenju DORH-a, na tom rade:

'Općinsko državno odvjetništvo u Zadru još je 25. ožujka 2024., na temelju čl. 206.h st. 1. ZKP-a naložilo poduzimanje izvida Službi kriminalističke policije, zbog postojanja osnova sumnje da je, za sada, nepoznata osoba počinila kazneno djelo protupravne gradnje iz čl. 212. Kaznenog zakona, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti protupravnog postupanja i utvrđivanja počinitelja'.

'Općinsko državno odvjetništvo u Zadru još je 25. ožujka 2024., na temelju čl. 206.h st. 1. ZKP-a naložilo poduzimanje izvida Službi kriminalističke policije, zbog postojanja osnova sumnje da je, za sada, nepoznata osoba počinila kazneno djelo protupravne gradnje iz čl. 212. Kaznenog zakona, s ciljem utvrđivanja svih okolnosti protupravnog postupanja i utvrđivanja počinitelja.

Budući da se radi o nezakonito izgrađenoj građevini na pomorskom dobru koje predstavlja uništavanje obale i pomorskog dobra (područje od posebne zaštite Republike Hrvatske), nadležnoj Lučkoj kapetaniji je predloženo provođenje inspekcijskog nadzora i naloga za uklanjanja građevine', priopćeno je 8. travnja na stranici Županijskog državnog odvjetništva. 

Dan ranije,taj je postupak objavljen na stranici Pokret otoka. Počeci gradnje mula prijavljeni su preko portala Morski.hr nadležnoj inspekciji Lučke kapetanije.

Vaša reakcija na temu