Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Podrška inicijativi za deapartmanizaciju stambenih zgrada: 'Turizam je došao do točke na kojoj se mora zastati'

Podrška inicijativi za deapartmanizaciju stambenih zgrada: 'Turizam je došao do točke na kojoj se mora zastati'

Predstavnik suvlasnika zagrebačkih stambenih zgrada stigao u Split

Predsjednik Udruge predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba dipl. iur. Zdravko Vladanović prilikom posjeta Splitu sastao se s predstavnicom Građanske inicijative 'Stanari zajedno' Žaklinom Jurić

Tom je prigodom izrazio apsolutnu podršku inicijativi kojom se, kako je rekao, želi društveno osvijestiti činjenica da su zgrade namijenjene za stanovanje, a ne za apartmanizaciju kao i da zgrada predstavlja temeljno ljudsko pravo na stanovanje. I to, prema njegovim riječima, mirno stanovanje umjesto uvedene prakse uznemiravanja kroz apartmanizaciju stambenih jedinica u višestambenim zgradama.

Vladanović je u ranijim izjavama ZagrebNewsu istaknuo kako kratkoročni najam utječe na kvalitetu života u zgradama te na smanjenje raspoloživog stambenog fonda za dugoročni najam, što je već u nekoliko glavnih gradova diljem Europe dovelo do eksplozije cijena dugoročnog najma. 

'Ta je pojava zahvatila brojne velike europske gradove poput Barcelone te ima tendenciju rasta i širenja. Tome pridonose negativni trendovi demografskih kretanja, suvremeni način života, uznapredovala tehničko-tehnološka dostignuća, geopolitička kretanja. Sve je to već odavno zahvatilo i hrvatske gradove, ponajviše Zagreb i gradove u primorskom dijelu Hrvatske gdje je turizam došao do jedne točke na kojoj se mora zastati i dobro promisliti kako dalje', izjavio je. 

Vaša reakcija na temu