Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Rajka Bunjevac nova je predsjednika Hrvatske komore arhitekata

Rajka Bunjevac nova je predsjednika Hrvatske komore arhitekata

Imenovana je na razdoblje od 4 godine

Na izbornoj sjednici Skupštine Hrvatske komore arhitekata u četvrtak je izabrano novo vodstvo (predsjednica, Upravni odbor, Nadzorni odbor i stegovna tijela Komore). 

Za predsjednicu Hrvatske komore arhitekata izabrana je Rajka Bunjevac za novo mandatno razdoblje od sljedeće 4 godine. Rajka Bunjevac je od 2020. godine predsjednica Hrvatske komore arhitekata. U razdoblju od 2015. do 2020. godine bila je članica Upravnog odbora HKA i od 2009. do 2015. godine zamjenica predsjednika HKA. Članica je Stručnog savjeta za obnovu od 2020. godine.

Osnovala je vlastiti Ured ovlaštene arhitektice 2000. godine koji se bavi projektiranjem, stručnim nadzorom, sudskim vještačenjem i vođenjem projekata, gdje je zaposlena. Imenovana je stalnim sudskim vještakom za arhitekturu, graditeljstvo i procjene nekretnina od strane Županijskog suda u Zagrebu 2000. godine. Osnovala je tvrtku RBP ARHITEKTI d.o.o., kao suvlasnik, 2009. godine. Prije toga radila je u Arhitektonskom atelieru Hržić d.o.o. Zagreb, Projektnom zavodu Tehnika d.d. Zagreb i Biro 71, Ljubljana kao vodeći projektant.

Na izbornoj sjednici osvrnula se na postavljene i postignute ciljeve s početka prethodnog mandata te na program rada planiran za sljedeće 4 godine. Istaknula je kako u kontekstu brzih promjena koje oblikuju naša društva i okoliš, uloga arhitekture i arhitekata nikada nije bila važnija. Kako arhitekti prepoznaju potrebu za prilagodbom i inovacijama, kako bi osigurali održivost i izvrsnost u promjenjivom svijetu. Kroz postavljanje ambicioznih, no ostvarivih ciljeva, Hrvatska komora arhitekta može osigurati preduvjete sigurnosti, kvalitetnijeg radnog i životnog okruženja za arhitekte budućnosti.

Iz Programa rada HKA 2024.-2028. izdvajaju područja koja će biti u daljnjem razvojnom fokusu Hrvatske komore arhitekata: novi standard usluga, stručna podrška, prepoznatljivost i participacija, natjecanje u kvaliteti, znanje i konkurentnost, međunarodna afirmacija, novi sustav prostornog uređenja, zakonodavstvo, jedinstvo, status i javno djelovanje arhitekata. Rajka Bunjevac je istaknula da su u proteklom razdoblju arhitekti zajedničkim snagama postigli željeni cilj, kao i zajedništvo struke te nastavak aktivnog dijaloga na svim područjima.

Rajka Bunjevac čestitala je svim izabranim kolegicama i kolegama uz želju za uspješnim radom u novom razdoblju a za dobrobit arhitektonske struke.

Vaša reakcija na temu