Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HBS BOKS Torcida Split treći put zaredom prvak među seniorima

BOKS Torcida Split treći put zaredom prvak među seniorima

Završila sezona Prve Hrvatske boksačke lige

U subotu, 15. lipnja 2024. godine u dvorani Srednje škole Jelkovec, u izvršnoj organizaciji BK Sesvete,  održano je posljednje, 10. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi sezone 2023./24., javlja Hrvatski boksački savez.

Natjecanja u sezoni 2023./24. Prve Hrvatske boksačke lige održavala su se svakog mjeseca od rujna 2023. godine i prvog kola u Bartolovcu (Trnovcu) pokraj Varaždina. Uz Bartolovec, domaćini u ovoj sezoni Prve HBL bili su Kutina, Vukovar, potom dvaput Split, a od veljače 2024. godine pet ligaških kola bilo je organizirano u modernoj, funkcionalnoj dvorani Srednje škole Jelkovec u Sesvetama, redovito na dva ringa.

U posljednjem 10. kolu uvjerljivo osvojene titule potvrdili su Radnički Slavonski Brod (mlađi kadeti i kadeti), Brod (juniori) i Torcida Split (seniori). Ta tri kluba apsolutno su zasluženo prvaci, jer su i jedini od svih klubova redovito sa svojim boksačima i boksačicama nastupali iz kolo u kolo i u svima upisali bodove za nedostižnu prednost pred konkurentima.

U kategoriji mlađih seniora i ml. seniorki titulu je osvojio David iz Koprivnice koji je presudnu prednost pred drugoplasiranim mlađim seniorima Torcide stekao u posljednja dva ligaška kola.

Seniori Torcide treću uzastopnu titulu ekipnih prvaka osvojili su s rekordnom prednošću u konkurenciji 45 klubova koji su dovodili svoje seniorske boksače na natjecanja.

Torcidaši su trostruku krunu zapečatili s ukupnih 108 bodova osvojenih u deset kola, a u posljednjem 10. kolu nastupili su s četiri seniora i ostvarili tri pobjede: Luka Vuknić (75 kg), Ivan Rajčić (86 kg) i Mate Stanić (+92 kg), dok je Ivan Vukasović tijesnom odlukom sudaca 2:1 izgubio od Valentina Florijanića iz varaždinske Omege u srednjoj kategoriji do 75 kg.

Torcida Split je status kluba koji je u najbrojnijem sastavu dolazio na sva natjecanja potvrdio u posljednjem kolu s nastupom dva mlađa seniora (Šime Čerina i Mirko Brstilo), te juniora Ivana Bašića koji je u kategoriji do 70 kg pobijedio vrlo dobrog člana juniorskih prvaka Broda, Davida Mirkovića.

Čestitke na trećoj uzastopnoj titulu svim vrijednim boksačima Torcide koji neumorno treniraju u svojoj dvorani na Poljudu i njihovim trenerima Draženu Buriću i Mati Domazetu.

Kao što je Torcida treći put zaredom prvak, tako je drugo mjesto i titulu doprvaka Hrvatske boksačke lige treći put uzastopno osvojio Boksački klub Rovinj. I Rovinjani su pod vodstvom trenera Borisa Miškovića nastupali praktički u svim ligaškim kolima (preskočili samo 5. kolo u siječnju u Splitu), a u posljednjem 10. kolu dodali su završna četiri boda (pobjeda Ivana Pivca do 67 kg i minimalni poraz podijeljenom 2:1 odlukom Matea Paulinića do 71 kg protiv velikog povratnika Filipa Kolara iz Thor Bartolovca).

Veliki uspjeh osvajanjem trećeg mjesta ostvario je Boksački klub Dubrovnik koji se tek prije 15 mjeseca pod vodstvom Kristijana Peraka i ukrajinskog stručnjaka Sergeja Vakeryna uključio u natjecanja i u svojoj prvoj kompletnoj ligaškoj sezoni probio se među tri najuspješnija kluba u Hrvatskoj.

Za Dubrovčane su pobjede u posljednjem 10. kolu izborili Ivan Sambrailo u kategoriji do 75 kg, junior Luka Bokšić, a borila se i mlada Iva Cetinić protiv znatno iskusnije seniorke Tajane Košćak iz varaždinske Omege.

KONAČNI POREDAK PRVE HBL SENIORI: 

1. Torcida Split 108 bodova, 

2. Rovinj 35, 

3. Dubrovnik 31.

U kategoriji mlađih kadeta i kadeta titulu je nadmoćno osvojio Radnički iz Slavonskog Broda pod vodstvom trenera i kadetskog izbornika Gorana Ivezića.

U posljednjem 10. kolu mladi iz Radničkog izborili su nove četiri pobjede u šest nastupa: kadeti Karlo Krunić i Lukas Fulanović, junior Loreno Stojanović i senior Antonio Vuković, uz borbene nastupe juniora Adriana Abrića i Luke Markovića).

KONAČNI POREDAK ML.KADETA I KADETA: 

1. Radnički SB 55 bodova, 

2. Rekord Zagreb 29, 

3. Grom Split 27

Mladi iz Slavonskog Broda, iz BK Brod dominirali su i u konkurenciji juniora pod vodstvom izbornika Pere Veočića. Uvijek brojni članovi Broda u posljednjem 10.kolu nastupili su sa šestero predstavnika i ligašku sezonu zaključili s dvije nove pobjede (mlađi kadet Lovro Gošćak, te novi trijumf mlađeg seniora Ivana Jukičića protiv drugog kandidata za reprezentaciju, Šime Čerine iz Torcide Split). Nastupili su još kadet Broda Petar Vukojević, te juniori Mihael Bulatović, Luka Opačak i David Mirković.

Drugo mjesto u konkurenciji juniora u foto-finišu, u posljednjem kolu izborio je Leonardo Zagreb (pobjeda juniora Filipa Klarića i minimalni poraz 2:1 reprezentativca Adema Gašija od Slovenca Gašpera Pehanta koji nastupa za Čakovec) ispred splitskog Groma čiji su mladi boksačice i boksači pod vodstvom Ivana Brnića na kraju osvojili trofeje za treće mjesto i u juniorskoj i kadetskoj kategoriji.

KONAČNI POREDAK JUNIORA: 

1. Brod SB 72, 

2. Leonardo Zagreb 33, 

3. Grom Split 31.

Prvaci u kategoriji mlađih seniora i mlađih seniorki su članovi Davida Koprivnice pod vodstvom glavnog trenera Dražena Kuhara, premda blizanke reprezentativke Gabriela i Dorotea Vencl često nisu mogle imati protivnice u ligi, a potvrdu naslova u posljednjem kolu donio je mlađi senior Luka Kovačević. Za Koprivničance pobjedu na kraju ligaške sezone izborio je i srčani senior Leonardo Sabolec.

Drugo mjesto osvojili su mlađi seniori Torcide Split čiji je dvometraš Josip Tokić ove godine osvojio i prvu europsku medalju za Torcidu na EP-u mlađih seniora u Poreču.

Treće mjesto i brončane medalje u mlađim seniorima na kraju je osvojio Kralj Tomislav iz Zagreba za kojeg su u posljednjem kolu boksali mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine, a i Kralj Tomislav imao je dvojicu naših prvaka na EP-u u Poreču, teškaše Zvonimira Zirduma i Viktora Sejdića.

U mlađim seniorima uspješno je nastupio i reprezentativac Matija Berend iz Ronina Križevci, lani osvajač brončane medalje na juniorskom Europskom prvenstvu u Rumunjskoj.

Na posljednje ovosezonsko kolo u Sesvete stigli su brojni i uspješni mladi Zadrani – ostvarili su ukupno pet pobjeda u osam nastupa: Karlo Knežević i Josip Koljđeraj iz Sv. Krševana, Anđelko Luka Crnogorac i Ivano Skoblar iz BK Zadra i Niko Miljanić iz Delte Zadar.

Uspješni su bili i domaćini iz BK Sesvete s tri pobjede: juniori Paul Grgurec i Marko Dizdar, senior +92 kg Marko Perković, dok se neiskusni mlađi senior Dominik Razum hrabro suprotstavio reprezentativcu Matiji Berendu.

KONAČNI POREDAK MLAĐIH SENIORA: 

1. David Koprivnica 33, 

2. Torcida Split 26, 

3. Kralj Tomislav Zagreb 21

Čestitke svim osvajačima trofeja i medalja na kraju sezone Prve Hrvatske boksačke lige, svim boksačima i trenerima koji su dovodili svoje članove na ligaška natjecanja i na kojima su stjecali neophodna iskustva u ringu za državna prvenstva i međunarodna natjecanja.

Najviše klubova (46) sudjelovalo je sa svojim članovima u juniorskoj konkurenciji, u seniorima se ove sezone Prve HBL natjecalo 45 klubova, u konkurenciji mlađih seniora 40 klubova i u najmlađoj kategoriji kadeta 36 hrvatskih klubova.

Nova sezona 2024./25. u Prvoj Hrvatskoj boksačkoj ligi krenut će u rujnu 2024. godine.

REZULTATI MEČEVA – 10. KOLO PRVA HBL I HBL/MLADI (subota, 15. VI. 2024., Jelkovec)

ŽENE – KADETKINJE

51 kg Mia Elena Tibijaš (Leonid Kaštela) – Pa0la Ugrin (Grom Split) WO PLAVI 0:3

SENIORKE

54 kg Tajana Košćak (Omega Varaždin) – Iva Cetinić (Dubrovnik) RSC 3:0 crveni

MUŠKI – MLAĐI KADETI

35-37kg Damian Bošnjak (Graciano) – Lovro Gošćak (Brod) WO 0:3 plavi

44kg Faruk Jusufagić (Kralj Tomislav) – Ivan Blagaj (Ronin) RSC 0:3 plavi

KADETI

52kg Enzo Strojanšek (Leonardo) – Leon Peić (Mladost Osijek) 0:3

54kg Luis Rokić (Graciano) – Lukas Fulanović (Radnički) WO 0:3

57kg Krešimir Prkić (Grom) – Karlo Krunić (Radnički) 1:2

57kg Roko Cvitanović (Klis) – Petar Vukojević (Brod) RSC 3:0 crveni

60kg Roko Šikić (Klis) – Manuel Vuković (Leonardo) WO 0:3 plavi

63kg Bepo Šikić (Klis) – Petar Suša (Sv. Krševan ZD)  3:0

70kg Karlo Štern (Coloseum) – Amrun Osmančević (Kralj Tomislav) WO 0:3 plavi

JUNIORI

50kg Karlo Knežević (SVK) – Mihael Bulatović (Brod) 2:1

54kg Adem Gaši (Leonardo) – Gašper Pehant (Čakovec) 1:2

57kg Filip Klarić (Leonardo) – Niko Miletić (Marjan) 3:0

60kg Anđelko L. Crnogorac (Zadar) – Mihael Batestin (Metalac) 3:0

60kg Andrija Boban (Klis) – Mateo Duspara (Ronin) 1:2

63kg Jusić Džan (Kralj Tomislav) – Luka Babić (Nova Gradiška) 0:3

63kg Adrian Abrić (Radnički) – Loris Lorencin (Arena Pula) 1:2

66kg Bepo Livaja (Marjan) – Paul Grgurec (Sesvete) 1:2

66kg Adrian Cetina (Arena Pula) – Marko Dizdar (Sesvete) WO 0:3 plavi

66kg Loreno Stojanović (Radnički) – Luka Opačak (Brod) RSC 3:0 crveni

70kg Luka Bokšić (Dubrovnik) – Filip Burić (Titan Gym) 2:1

70kg David Mirković (Brod) – Ivan Bašić (Torcida) 0:3

70kg Josip Amižić (Marjan) – Josip Koljđeraj (Sv. Krševan ZD) 0:3

70kg Luka Marković (Radnički) – Dino Adilj (Coloseum) ABD 0:3 plavi

80kg Samuel Bakić (Arena Pula) – Lovro Petković (Titan Gym) 0:3

80+ kg Mate Gelo (Leonid) – Filip Novaković (Agram) RSC 0:3 plavi

MLAĐI SENIORI

57kg Dario Jogun (Graciano) – Adel Abdijanović (Kralj Tomislav) 3:0

60kg Gabrijel Mišić (Graciano) – Niko Miljanić (Delta ZD) 0:3

63.5kg Pino Domitran (Leona ZG) – Ivan Mikulić (Čakovec) 0:3

63.5kg Gabrijel Milanović (Leonid) – Luka Kovačević (David) 0:3

67kg Duje Lilić (Split) – Ivan Horvat (Agram) RSC 0:3 plavi

71kg Dominik Razum (Sesvete) – Matija Berend (Ronin) ABD 0:3 plavi

80kg Ivano Skoblar (Zadar) – Luka Špralja (Delta ZD) RSC 3:0 crveni

80kg Martin Prpić (Mladost Osijek) – Hasan Selimović (Kralj Tomislav) 0:3

80kg Vinko Koljđeraj (Sv. Krševan ZD) – Lorenzo Vincingvera (Omega ZG) 1:2

86kg Rafael Batinić (Split) – Mirko Brstilo (Torcida) RSC 3:0 crveni

86kg Šime Čerina (Torcida) – Ivan Jukičić (Brod) 0:3

SENIORI

63,5 kg Sven Najvirt (Graciano Požega) – Antonio Vuković (Radnički SB) WO 0:3 plavi

67 kg  Ivan Pivac (Rovinj) – Jan Letić (Graciano Požega) WO 3:0 crveni

67 kg  Karlo Ćurić (Optimist) – Leonardo Sabolec (David Koprivnica) 0:3

71 kg  Mateo Paulinić (Rovinj) – Filip Kolar (Thor Bartolovec) 1:2

75 kg Luka Vuknić (Torcida Split) – Roko Čule (Marjan Split) 3:0

75 kg Ivan Sambrailo (Dubrovnik) – Domagoj Škurla (Leonardo ZG) 3:0

75 kg Valentino Florijanić (Omega Varaždin) – Ivan Vukasović (Torcida Split) 2:1

80 kg Bruno Parat (Split) – Kristijan Milović (Rovinj) WO 3:0 crveni

86 kg Mislav Jularić (Mladost Osijek) – Ivan Rajčić (Torcida Split) 1:2

+92kg Janko Begonja (Sesvete) – Mate Stanić (Torcida) 0:3

+92 kg Marko Perković (Sesvete) — Borna Pejić (Coloseum ZG) 3:0

Vaša reakcija na temu