Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press CRO RACE 2022 Jonathan Milan pobjednik prve etape

CRO RACE 2022 Jonathan Milan pobjednik prve etape

'Osjećaj je nevjerojatan. Sredinom sezone imao sam zdravstvenih problema koji su sada iza mene'

Talijan Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) pobjednik je prve etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race, vožene od Osijeka do Ludbrega u dužini od 223,5 kilometara.

Milan je ciljem prošao u vremenu od 5:31:48 sati, ispred sunarodnjaka Sache Modola (Bardiani CSF Faizanè) i Mirca Maestrija (Eolo-Kometa). U vrlo brzom spuštanju prema 'središtu svijeta', nakon posljednjeg uspona dana na Ludbreške Vinograde, profitirao je od odličnog rada svoje momčadi te na cilju slavio s nekoliko dužina bicikla prednosti u odnosu na najbliže pratitelje za svoju prvu profesionalnu pobjedu u karijeri.

'Osjećaj je nevjerojatan. Sredinom sezone imao sam zdravstvenih problema koji su sada iza mene. Nakon nekoliko plasmana na pobjednička postolja u Njemačkoj i Poljskoj napokon sam pobijedio. Zahvaljujem i svojim momčadskim kolegama Carusu i Mohoriču na sjajnom radu na usponima', rekao je Milan.

Ubrzo nakon starta u Osijeku iz glavne skupine izdvojilo se sedam vozača: Talijan Samuele Rivi (Eolo-Kometa), Poljak Marcin Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski), Francuz Pierre Rolland (B&B Hotels-KTM), Belgijac Kenny Molly (Bingoal Pauwels Sauces WB), Švicarac Matthias Reutimann (Team Vorarlberg) te Slovenci Jernej Hribar (Ljubljana Gusto Santic) i Jaka Špoljar (Adria Mobil). Nije im trebalo ni 20 kilometara kako bi stvorili prednost od tri minute u odnosu na peloton pa su prvi prošli kroz oba prolazna cilja koja su se nalazila u uvodnoj trećini etape.

Prolaznim ciljem u Donjem Miholjcu prvi je prošao Rivi ispred Mollyja i Rollanda, a u Slatini Budzinski ispred Mollyja i Rivija. Ubrzo nakon drugog prolaznog cilja iz vodeće skupine otpali su Rivi i Rolland, a nakon nekog vremena 'zamijenili' su ih Španjolac Pablo Castrillo Zapater (Kern Pharma) i Danac Niklas Larsen (Uno-X Pro Cycling Team).

Predvođena WorldTour momčadima, glavna skupina nije dopustila bjeguncima ostvarivanje prevelike prednosti, što je bio jasan znak kako će etapni pobjednik biti odlučen u posljednjih 25 kilometara, odnosno u završna dva kruga oko Ludbrega tijekom kojih je pred vozačima bio i jedini uspon dana na Ludbreške Vinograde.

Prilikom prvog prolaska ciljnom linijom u Ludbregu, 25,2 kilometara prije cilja, vodeća sedmorica imala su 20-ak sekundi prednosti u odnosu na peloton, a predvodio ih je Budzinski ispred Mollyja i Reutimanna.

Loše vrijeme i jaka kiša koji su pratili vozače u završnici utrke utjecali su i na sam rasplet pa je već na prvom usponu na Ludbreške Vinograde došlo do velikog raslojavanja, prvi je brdskim ciljem prošao Škot Oscar Onley (DSM) ispred Talijana Damiana Carusa (Bahrain-Victorious) i Talijana Jonathana Milana (Bahrain-Victorious). Zahvaljujući radu momčadi Bahrain-Victorious glavna je skupina prilikom drugog prolaska ciljnom linijom u Ludbregu brojala tek 40-ak vozača.

Onley je bio prvi i prilikom drugog uspona na Ludbreške Vinograde ispred Francuza Victora Koretzkyja (B&B Hotels-KTM) i Milana pa je, stoga, postao prvi nositelj zelene majice za najboljeg penjača s maksimalnih šest bodova osvojenih u prvoj etapi.

Bicikliste su na startu prve etape ispratili izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, a u Ludbregu su ih dočekali gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ

Druga etapa utrke kreće u srijedu, 28. rujna, u 13 sati iz Otočca. Cilj joj je u Zadru, a dolazak biciklista ondje očekuje se između 16.45 i 17.06 sati.

Vaša reakcija na temu