Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Sinj CRO RACE U SINJU, BULJ PONOSAN 'Ovo je najveći međunarodni događaj u Cetinskoj krajini u povijesti'

CRO RACE U SINJU, BULJ PONOSAN 'Ovo je najveći međunarodni događaj u Cetinskoj krajini u povijesti'

Utrka će se izravno prenositi u više od 130 država

Danas je u zgradi Palacina u Sinju održana konferencija za medije na kojoj je predstavljena treća etapa sedmog izdanja međunarodne biciklističke utrke Cro Race, koja će iz Sinja krenuti 29. rujna 2022. u 13 sati. 

Start utrke iz Sinja obilježit će se pucnjevima mačkula sa tvrđave Grad. 

'Ponosan sam jer je ovo najveći međunarodni događaj u Sinju i Cetinskoj krajini u povijesti. Moramo prikazati naše bogato kulturno nasljeđe cijelomu svijetu. Utrka je vrlo značajna za promociju naših turističkih i sportskih potencijala. Sve što možemo i nudimo prikazat ćemo svijetu', rekao je prvi čovjek Grada Sinja Miro Bulj.

CRO Race je jedna od najznačajnijih biciklističkih utrka svjetskog kalendara, a ovaj put će u Hrvatsku dovesti neke od najjačih UCI WorldTeam timova. Naime, šest ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije, a među njima su poznata biciklistička imena od kojih su neki pojedinci pobjednici slavnog Tour de Francea, predstavljeno je na današnjoj konferenciji za medije u Sinju. 

Da su Grad Sinj i Cetinska krajina jedni od važnijih partnera ovog međunarodnog događaja, istaknuo je organizacijski direktor CRO Race utrke Vladimir Miholjević.

'Okupili smo dvadeset profesionalnih ekipa, od čega šest ekipa s najvišom licencom - World tour licencom. Dolazi nam ovogodišnji, najatraktivniji pobjednik Tour de Francea - 25-godišnji Danac Jonas Vingegaard kojemu će ovo biti prva utrka nakon osvojene najveće utrke na svijetu', naglasio je.

Ove godine očekuje se da će medijska popraćenost biti na mnogo višoj razini nego što je bila prethodnih godina, što je dodatna odgovornost organizatoru utrke.

'Više od 130 država imat će izravan prijenos utrke, a 190 država će prikazati utrku u različitim formatima. Dolaze neke medijske kuće koje nikada prije nisu bile u Hrvatskoj. Znam da stranci dođu u našu zemlju s nekom rezervom, vjerujem da ćemo ih omekšati, ohumaniti i prikazati se u najboljem svjetlu', poručio je Miholjević.

Zamjenik gradonačelnika i aktivni sportaš Denis Bobeta rekao je, među ostalim, da je izuzetno važno unaprijediti cikloturizam Grada, a da će ovom utrkom pokazati svijetu potencijal koji nude.

'Mnogo ulažemo u sportsku, biciklističku infrastrukturu. Planiramo dovršiti biciklističku stazu s nogostupom i rasvjetom do Piketa. U procesu je idejni projekt izgradnje biciklističke staze s obje strane županijske ceste prema Otoku u duljini od osam kilometara. Također, uklonit ćemo sve opasnosti s kojima se biciklisti susreću na lokalnim i državnim cestama. Također, Sinj već ima pet obilježenih tematskih staza s putem na jednu stranu na Svilaju, a s druge strane na Kamešnicu. CRO Race će doprinijeti razvoju cikloturizma i općenito turizma', poručio je.

Iz godine u godinu ova manifestacija je ocijenjena najvišim ocjenama u pogledu organizacije te je stavljena uz bok najvećim svjetskim biciklističkim utrkama. Treća etapa utrke, duljine 162 kilometra,  krenut će ispred svetišta Čudotvorne Gospe s ciljem u Primoštenu.

Ove godine CRO Race hrvatskim će se cestama voziti u razdoblju od 27. rujna do 2. listopada te će prolaziti kroz gradove, nacionalne parkove i parkove prirode, promičući istovremeno biciklizam i turistički potencijal Hrvatske. Prolasci kroz neke od najatraktivnijih destinacija pružit će nezaboravne doživljaje natjecateljima i publici.

Vaša reakcija na temu