Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr Everton izborio opstanak pobjedom u zadnjem kolu

Everton izborio opstanak pobjedom u zadnjem kolu

Prvak Engleske iz 2016. godine će iduće sezone igrati u Championshipu

U subotu je u 17.30 odigrano posljednje kolo engleske Premierlige. Prije posljednjeg kola, jedina nepoznanica je bila tko će ispasti u Championship. Za posljednje mjesto koje garantira opstanak su se borile tri ekipe, Everton, Leicester City i Leeds United.

Everton je bio u najboljoj situaciji, imao je sve u svojim rukama i trebala mu je pobjeda na Goodison Parku protiv Bournemoutha. Momčad Seana Dychea je do minimalne pobjede 1:0 došla golom Abdoulayea Doucourea u 57. minuti.

Prvaci Engleske iz 2016. godine, Leicester City je na svom terenu svladao West Ham 2:1, ali to im ništa nije značilo, budući da nisu dočekali kiks Evertona. Harvey Barnes je doveo 'lisice' u vodstvo u 34. minuti, a drugi pogodak Leicestera je zabio Wout Faes u 62. minuti. Počasni pogodak za 'čekićare' je zabio Pablo Fornals u 79. minuti.

Leeds je također čekao kiks Evertona, ali i Leicestera, no nisu dočekali ni jedno ni drugo, a i da jesu, ne bi im pomoglo, budući da je momčad Sama Allardycea  uvjerljivo poražena na svom terenu od Tottenhama 1:4.

 


Vaša reakcija na temu