Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FESTIVAL JEDRENJA U SPLITU Sve je spremno za 90. Mrduju

FESTIVAL JEDRENJA U SPLITU Sve je spremno za 90. Mrduju

Želja organizatora je da isplove svi koji imaju plovila na jedra

90. Mrduja starta u subotu, 2. listopada, u 11 sati. Većina jedrilica jedrit će kao i do sada, što znači start ispred gradske luke, okret oko otočića Mrduja i cilj podno Sustipana, dok će plovila prijavljena u skupinama Charter i Classic imati cilj na okretu kod otočića Mrduje i znatno jednostavnija pravila prijave. 

Želja organizatora je, kažu, da svi koji imaju plovila na jedra, od posada sastavljenih od mlađih članova obitelji, do jedriličarskih družina kojima rezultat nije primarni cilj, isplove, zajedre i uživaju što su dio ovog najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na hrvatskoj strani Jadrana. 

- Charter posade će tako moći nastaviti sa svojim nautičkim odmorom na Jadranu, a Classic posade će biti u mogućnosti pravovremeno stići na večernju feštu koja će biti pripremljena na platou Labuda. S vraćanjem šušura druženja, pisme i spize na plato Labuda, vraćaju se i prigodne majice kao poklon svakom skiperu koji prijavi sudjelovanje na 90. Mrdujskoj regati, ali i besplatna spiza po povratku s regate te dobra zabava uz koncert grupe Little sister - ističu.

U petak, dan prije tradicionalne Mrduje sa startom u 12 sati, na posebno kreiranoj jedriličarskoj ruti u Bračkom kanalu, stanovnici Splita i njihovi gosti moći će uživati u vještini posada i ljepoti jedrenja u jedrilicama MEGLES 24 tijekom 3 'štap jedrenja'. 

- U želji da promoviramo nove atraktivne trendove u jedrenju koji imaju sve više poklonika, ove će se posade natjecati kako u petak, tako i na samoj 90. Mrdujskoj regati u subotu u posebnoj skupini, a jedriti će po HJS pravilima za tu klasu - kažu organizatori.

Na ovogodišnjoj, jubilarnoj 90. Mrduji vraća se 'Nagrada po srići', i to ne bilo kakva, već umjetničko djelo našeg poznatog umjetnika Matka Trebotića. Gospodin Trebotić kao Bračanin - Milnaranin kojem se u akvatoriju ispred njegove Milne okreću jedrilice oko Mrduje odlučio je nagraditi svojim djelom jednog od natjecatelja koji prođu pomoćni cilj Mrduja. Labudaši mu se zahvaljuju što je ovim poklonom za 90. rođendan Mrdujske regate omogućio da i najsretniji od skipera na jedrilicama koje sudjeluju na regati, svoj dom oplemeni ovim umjetničkim djelom.

Prijave se vrše online putem na poveznici.

Vaša reakcija na temu