Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NATJECANJE U TRAILU Trogir Outdoor Festival nastavlja se u subotu

NATJECANJE U TRAILU Trogir Outdoor Festival nastavlja se u subotu

Proglašenje pobjednika je nakon utrke

Stari grad Trogir i otok Čiovo već su šestu godinu za redom domaćini najprepoznatljivije outdoor sportske manifestacije u srednjoj Dalmaciji. Naime, radi se o Trogir Outdoor Festivalu koji se tradicionalno održava tijekom svibnja te tako obogaćuje turističku ponudu u predsezoni.

Ovogodišnji trogirski mjesec sporta započeo je 4. i 5. svibnja kada su podno zidina Kamerlenga 'Majstori pod jedrima' priredili sjajnu regatu klase Melges 24 Cup.

Trogir Outdoor Festival svoj program nastavlja 25. svibnja 2024. godine utrkom Masters of trail. Trail trčanje postaje sve popularnije u svijetu pa tako i u Hrvatskoj, a utrke se održavaju na prirodnom terenu, brdima, planinama te neuređenim stazama. Upravo zato se otok Čiovo pokazao kao idealna destinacija za aktivan odmor i sportske aktivnosti jer, osim prekrasnog krajolika, plaža i vidikovaca, raspolaže brojim stazama i putevima savršenim za trail natjecanja.

Brojni sudionici započinju svoju trail avanturu na trogirskoj rivi u 17.00 sati, a službeno proglašenje pobjednika te dodjela medalja i nagrada održat će neposredno nakon završetka utrke oko 19.00 sati.

Ovisno o fizičkoj spremi i kondiciji natjecatelji mogu odabrati jednu od tri dužinske kategorije:

FIRE staza duga je 20 km, a prikladna je za naprednije natjecatelje. Starta u 17.00 sati u Slatinama na otoku Čiovu, a završava u Trogiru. Limit za završiti utrku je 4 sata. Polazak organiziranim prijevozom do starta je u 16:15 sati na početku trogirske rive (pokraj mosta).

EARTH staza duga je 11 km, a prikladna je za rekreativce i naprednije sportaše. Starta u 17.30 sati na trogirskoj rivi, a limit za završiti utrku je 3 i pol sata.

WATER staza duga je 5 km, a na njoj se mogu okušati početnici, šetači, rekreativci te djeca (ne mlađa od 7 godina). Start je u 17.30 sati na trogirskoj rivi, gdje utrka ujedno i završava.

Limit za završiti utrku je 2 sata.

'Ove će godine Masters of Trail utrka okupiti više od stotinu rekreativnih natjecatelja, naprednih sportaša i gledatelja iz različitih dijelova Hrvatske i svijeta. Prijave za natjecanje: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2238 , stoga pozivamo sve ljubitelje trčanja, šetanja i sporta da se pridruže', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu