Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Privatni album POVIJESNI USPJEH ZA HRVATSKU ATLETSKU REPREZENTACIJU GLUHIH Osvojene dvije medalje na Svjetskom prvenstvu

POVIJESNI USPJEH ZA HRVATSKU ATLETSKU REPREZENTACIJU GLUHIH Osvojene dvije medalje na Svjetskom prvenstvu

Laura Štefanac osvojila je zlato u bacanju koplja, a Splićanka Mia Nekić srebro u bacanju diska

Prvu medalju, srebrnu u bacanju diska, osvojila je Splićanka Mia Nekić, koja je u svom debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu postigla osobni rekord bacivši 44,05 metara u prvoj seriji. Nitko ju nije uspio prestići do kraja natjecanja, a zlato je hicem u prvoj seriji osvojila Matuškova iz Češke.

'Iako je ovo moje prvo seniorsko svjetsko prvenstvo za gluhe i iako su uvjeti drugačiji od onih na koje sam navikla, dala sam sve od sebe. Mislim da još uvijek imam puno potencijala koji ću moći pokazati na Olimpijskim igrama gluhih u Tokiju', rekla je Mia Nekić nakon osvojenog srebra.

Mia je svoje prvo seniorsko natjecanje imala prošle godine kada je na Europskom prvenstvu osvojila 4. mjesto u bacanju diska i 5. mjesto u bacanju kugle.

Danas je svoje prvo svjetsko zlato u disciplini bacanje koplja osvojila Laura Štefanac. Nakon dvije zlatne medalje s Olimpijskih igara za gluhe i dva zlata s Europskog prvenstva, Laura je osvojila svoju drugu medalju na Svjetskom prvenstvu. Pobjednički hitac iznosio je 47,43 metara, što je ujedno i novi rekord natjecanja.

'Osjećaj je fantastičan. Imala sam u planu ove sezone osvajanje svjetskog zlata koje mi je nedostajalo u kolekciji. Nažalost, nisam srušila svjetski rekord što je također bilo u planu, ali najbitnije je da je zlato tu',  izjavila je Laura Štefanac nakon osvajanja zlata.


Na prvenstvu su nastupili i Jakob Ivan Košak, koji je ušao u polufinale utrka na 100 metara i 200 metara, te Viktor Barešić, koji je debitirao na seniorskom natjecanju i zauzeo 13. mjesto u bacanju kugle.

Doček naših atletičara predviđen je za srijedu, 24. srpnja, u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 8 sati. Let broj: TK1053.

Vaša reakcija na temu