Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Predstavljen program trećeg Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala

Predstavljen program trećeg Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala

Martin Sinković podržao festival

Jutros je u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' Šibenik predstavljen detaljan program trećeg Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala koji će se održati na plaži Lozica u Rogoznici 21. i 22. rujna. O Festivalu su pričali Krešimir Šakić, Ivan Ramljak, Anamaria Petani Čvrljak, Krešimir Ivančević te Marijana Rajić. DŠOF ovu godinu nudi čak pet natjecateljskih disciplina: trail 5, 11 i 24 km, natjecanja u SUP-u, kajacima te dvije nove discipline: fitness izazov na otvorenom te aquatlon za djecu i odrasle, a uz to vas očekuju i besplatne radionice, program za djecu, zabavni i glazbeni program te vrijedne nagrade sponzora.

Nakon Jadrije i Skradina slijedi treća, nova lokacija omiljenog festivala za obitelj i prijatelje - Dalmatia Šibenik Outdoor Festivala, a to je Rogoznica! Koliko je ovaj festival važan za našu županiju, istaknuo je direktor TZ Šibensko-kninske, Krešimir Šakić:

- Dva glavna pravca koja vidimo u smjeru produžetka sezone i što veće participacije lokalnog stanovništva jesu aktivni turizam i kroz eno-gastro turizam, as kroz naše aktivnosti se može primijetiti da na njih stavljamo naglasak. Nakon što smo na marendi ljude ponovno 'navukli' da prikupe kalorije, sad im dajemo priliku da ih potroše, i da lijepo u Rogoznici šetaju, trče, vježbaju, voze SUP-ove i sve ostalo što ćemo kroz najavu programa čuti. 


Što natjecateljima nudi Rogoznica, i zbog čega je idealna za održavanje ovakvog događaja, rekao je Ivan Ramljak, direktor TZ Rogoznica.

- Ono što Rogoznicu čini specifičnom su 54 km naše obale, zatim naše zaleđe i raznolikost terena zbog kojih imamo brojna sportska događanja, a to je prepoznala i županijska turistička zajednica te ista ova ekipa s kojom smo radili festival dalmatinske marende. Rogoznica može ponuditi za svakoga ponešto; zatvoreno i mirno more za utrku SUP-ova i kajaka, zaleđe za utrke trailova te lijep i ugodan prirodan ambijent za boravak u prirodi.

Na DŠOF svaku godinu uvodimo i neke nove natjecateljske discipline, a ovu godinu ih imamo čak dvije: fitness izazov na otvorenom te aquatlon za djecu i odrasle. Nešto više o fitness izazovu otkrio je Krešimir Ivančević, fitness instruktor i predsjednik DSR 'Feel The Power'.

- Treća sezona DŠOF-a i prvi fitness challenge u sklopu istoga. Ja sam sudjelovao već na dva; na otoku Ugljanu te u Biogradu Na Moru. Čast mi je i zadovoljstvo što ću osmislit program i zadatke DŠOF Fitness izazova. Odvijat će se kroz 5 etapa, prilagođen je svim dobnim skupinama i razinama fizičke spreme te će biti odvojena muška i ženska konkurencija.

Festivalski program detaljno je predstavila Anamaria Petani Čvrljak, direktorica agencije Break a leg.

- Treći Dalmatia Šibenik Outdoor Festival otvaramo vodenim sportovima: natjecanjem u SUP-u koje je na rasporedu u subotu, 21. rujna u 10 sati na plaži Lozica u Rogoznici. Nakon toga slijedi besplatna radionica SUP-a za djecu i odrasle pa svi oni koji još uvijek nisu probali ovaj popularni vodeni sport, mogu se u njemu okušati. U 11:30 sati na istoj lokaciji na rasporedu je natjecanje u kajacima. U 15:30 sati se prebacujemo na nogometni teren Lokvica u Rogoznici, gdje vas očekuje natjecanje u fitness izazovu na otvorenom. Sutradan, nedjelju otvaramo s čak tri traila. Trail 24 km starta u 10 sati, dok trailovi 5 i 11 km počinju u 10.30 sati, na plaži Lozica u Rogoznici. I ove godine vam pripremamo zanimljiv program za djecu pa vas od 10.30 sati na plaži Lozica očekuje sportski show by Klaun Spartanko Smotanko. Kroz sportske trikove s djecom će se razgovarati o zdravim životnim navikama, uz mnoštvo smijeha i zabave, a očekuju ih i sportski poligoni. U 11 sati na rasporedu je besplatna radionica joge, a u 12.30 sati nam u goste stižu naši dragi partneri iz udruge Aurora Šibenik, koji će izvesti W-SLALOM. U 14 sati sati na rasporedu su Aquatlon Mali i Srednji za djecu, a u 15 sati Aquatlon Veliki za odrasle. U 15:30.sati se možete prijaviti na besplatnu vođenu biciklističku turu po prekrasnim biciklističkim stazama Rogoznice i okolice. 

I ovu godinu partner DŠOF-a je udruga Aurora, s programom 'SPORT ZA SVE/W-SLALOM', a što nam pripremaju, otkrila je predsjednica udruge Marijana Rajić:

- Zahvaljujem organizatorima što su nas nakon Skradina pozvali i u Rogoznicu da pokažemo kolika je sposobnost osoba s invaliditetom te na koji način možemo i njih uključiti u sport. Prikazat ćemo Wheelchair slalom (W-slalom). Godine 2020. Sportski savez Katalonije osmislio je jedan novi sport, rekreacijski sport za osobe s invaliditetom. Do toga je došlo iz desetogodišnjeg istraživanja da osobe u invalidskim kolicima u doba adolescencije, kada je najintezivniji period bavljenja sportom kod djece, ne mogu sudjelovati u sportskim aktivnostima pa su osmislili W-slalom, slalom koji se odvija u invalidskim kolicima. Nadam se da ćemo kroz ovu aktivnost u Rogoznici pokazati kolika je moć i sposobnost osoba s invaliditetom, ukoliko im date pravu mogućnost i priliku da pokažu što znaju i što mogu. 

Za pravu natjecateljsku atmosferu i ove godine će se pobrinuti voditeljski tandem Sanja Raičković i Marko Slamić te DJ MengRen.

Još jedna zanimljivost ovogodišnjeg DŠOF-a je ta što ga je prepoznao i naš zlatni olimpijac u veslanju, Martin Sinković, koji je putem društvenih mreža organizatora pozvao natjecatelje na Dalmatia Šibenik Outdoor Festival. Njegove zdrave zalogaje sudionici DŠOF-a će dobiti u svojim startnim paketima.

Sve detaljne info o DŠOF-u možete pronaći na web stranici, a na natjecateljske discipline se možete prijaviti putem stranice. Sve novosti vezane uz DŠOF pratite i na Facebook stranicama TZ ŠKŽ i agencije Break a leg te njihovim Instagram profilima TZ ŠKŽ i Break a leg.

.

Vaša reakcija na temu