Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RACE FOR THE CURE Raste broj timova, evo kako se prijaviti

RACE FOR THE CURE Raste broj timova, evo kako se prijaviti

Održava se u nedjelju u Splitu

'Ne zna on di je doša!', poruka je to splitske novinarke Franke Jović Tonkli, koja se i sama liječila od raka dojke. Šaljivo kaže kako je ona izvrsna reklama za splitsku onkologiju te poziva sve da se prijave u njen tim 'Ne zna on di je doša!' u sklopu utrke Race for the cure koja se održava sljedeću nedjelju, 6. listopada na splitskoj rivi u 11 sati.

Broj timova raste iz dana u dan, a priča svakog tima nosi posebnu poruku i emociju. Jedna od njih je i tim Irena koji broji više od 60 članova pa nam je Irena Lozo koja je i sama suočena s bolešću rekla: 'Nažalost dobila sam dijagnozu kad sam imala samo 26 godina, ali od prvog trenutka moj plan je bio izaći iz ove priče kao heroj. Moj tim su moja obitelj, prijatelji i veterani 4.gardijske brigade bez čije podrške bi teško izdržala proces liječenja. Mnogo mi je značila potpora koju sam dobila od svoje onkologinje doc.dr.sc. Marije Ban u koju imam ogromno povjerenje. Moja motivacija je - dok dišem, nadam se'.

Posebna priča odvija se i u osnovnim i srednjim školama. Naime, trenutno su u top 5 škole: IV. gimnazija Marko Marulić Split, Elektrotehnička škola Split, Privatna srednja škola Wallner, Zdravstvena škola Split te Osnovna škole Trilj.

Prof. Gorjana Karaman iz IV.gimnazije Marka Marulića čiji tim broji 171 sudionika poručuje: 'Ova akcija vrlo je senzibilizirana u našoj školi tim više što na ovaj način dajemo podršku i profesoricama koje su imale rak dojke i uspješno se bore s tom dijagnozom. Neki od naših učenika na ovaj način iskazuju empatiju prema svojim majkama i bakama koje dijele istu sudbinu. Nažalost i neki naši učenici suočeni su s teškom dijagnozom.  Stoga je ovo najbolja prigoda da zajedno osvijestimo da se bolest ne događa samo drugima i pružimo podršku svima koji će biti u ružičastim majicama na Rivi'.

Borba protiv raka, njen tijek i trajanje je individualna stvar, ali osjećaj pobjede, kada završi bitka kod svake žene je gromoglasan, na kojem god dijelu svijeta živjele. O tome svjedoči simpatična ali i ponosna objava jedne vozačice 'svijetu' koja je na svoje registarske tablice  u Miamiju stavila poruku: 'End breast cancer' uz stiliziranu sliku tijela s ružičastom vrpcom.

'To je pobjeda života. Pobjeda zlatnog sjaja. Neka cijeli svijet zna da je ona pobijedila karcinom dojke', poručuju.

Stoga, u nedjelju treba u što većem broju zapljeskati svim ženama, pružiti korak, hodati, trčati, jer kako je Franka rekla: 'Ne zna on di je doša!'

Pridružite se Franki, Ireni, Gorjani i brojim drugima, kliknite na link:  https://www.raceforthecure.eu/en/Races/Race/Id/19.

Vaša reakcija na temu