Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press SPORTSKI PRAZNICI Otvorene prijave za sve lokacije i termine!

SPORTSKI PRAZNICI Otvorene prijave za sve lokacije i termine!

Održat će se od 24. lipnja do 12. srpnja na čak 98 lokacija

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2024. godini provodi na 98 lokacija u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez stvorio je uvjete za ljetne sportske aktivnosti koji okupljaju kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo preko 13 500 djece i 175 voditelja, a isto ponavljamo i 2023. godine s 13 650 djece i 174 voditelja.

Projekt se provodi u svim županijama Republike Hrvatske i gradu Zagrebu u jutarnjim terminima od ponedjeljka do petka tijekom tri tjedna. Voditelji kineziolozi osmišljavaju i provode aktivnosti prema mogućnostima lokacije i interesima polaznika, a sve su aktivnosti dokumentirane. Cijeli popis škola koje ove godine sudjeluju u projektu pronađite ovdje.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok.

Provjerite održavaju li se Sportski praznici i u Vašoj zajednici OVDJE, a prijaviti se možete OVDJE. Prijave za svaki termin zatvaraju se u petak, odnosno dva dana prije početka sljedećeg termina. Svako dijete koje sudjeluje u programu Sportski praznici mora imati iskaznicu HŠSS-a, ako ju trebate izraditi, to možete učiniti OVDJE. Ako trebate pomoć s izradom iskaznice, pročitajte upute OVDJE.

Pratite i dalje stranice za više obavijesti o lokacijama, terminima i prijavama za svaku grupu, a za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte email adresu sportski.praznici@skolski-sport.hr.

Vaša reakcija na temu