Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SVJETSKO PRVENSTVO U BRIŠKULI I TREŠETI Konoba Radunica vraća duh staroga Splita

SVJETSKO PRVENSTVO U BRIŠKULI I TREŠETI Konoba Radunica vraća duh staroga Splita

Početak je 1. listopada

Tradicionalna dalmatinska konoba Radunica smještena u istoimenom kultnom splitskom kvartu organizira turnir kojim želi popularizirati i odati čast najpopularnijim dalmatinskim kartaškim igrama. Briškula i trešeta dio su dalmatinskog nasljeđa i ujedno najstarije kartaške igre na ovim prostorima. Poneki venecijanski zapisi nam govore da se igraju još od još od 18. stoljeća. Igra se iz Italije proširila i uzduž Dalmacije i postala često viđen prizor na domaćim kalama i pjacetama.

Kako bi vratili duh staroga Splita, konoba Radunica organizira Svjetsko prvenstvo u briškuli i trešeti koje će se igrati kroz cijeli listopad u turniru na ispadanje u kojem će sudjelovati veliki broj ekipa.

Izvlačenje parova i početak turnira nas očekuje u petak 1. listopada, a sam raspored igranja će se prilagođavati u dogovoru sa sudionicima.

Kotizacija za natjecatelje iznosi 100 kn po ekipi, a ukupan fond uplata se dijeli između prve tri ekipe, s tim da će dobitnici osim novčanih nagrada osvojiti i nagrade sponzora Pana i Pepsija, te pehar na najbolju ekipu. Obitelj Rubić koja vodi Konobu Radunica nam je otkrila da među prijavljenima već ima dosta ekipa te da očekuju odlično atmosferu i zabavu tijekom turnira. Natjecatelje su pozvali da se okušaju u ovoj igri i dokažu se kao pravi majstori igranja briškule i trešete u tandemu.

Prijaviti se možete pozivom na 091 939 4934, a više informacija pronađite na Facebook i Instagram stranicama konobe Radunica.

Facebook: https://www.facebook.com/radunicakonoba

Instagram: https://www.instagram.com/radunica_konoba/

Vaša reakcija na temu