Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Trogiranin osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu

Trogiranin osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu

Luka Rožić se prvi put popeo na postolje ovako jakog natjecanja

Na Europskom prvenstvu u klasi Raceboard (jedrenje na dasci) član Jedriličarskog kluba Trogir Luka Rožić osvojio je brončanu medalju u teškoj kategoriji (poviše 82 kg) i četvrto mjesto u ukupnom poretku. 

Na prvenstvu održanom u poljskom gradu Puck sudjelovalo je 53 natjecatelja iz 15 zemalja, a mladi Trogiranin je bio jedini predstavnik Hrvatske.

- Vremenski uvjeti bili su jako promjenjivi i sama regata je bila izrazito zahtjevna, a treći dan regate imao sam i problema s opremom. Jedro s kojim sam vozio prvenstvo je puklo od dotrajalosti i godina, to mi je bio najteži i najstresniji dan regate. Nekako sam uspio pokrpati jedro i toga dana odvoziti četiri plova i zadržati medalju. Svakako sam izrazito zadovoljan svojim rezultatom i osvojenom svojom prvom medaljom na Europskom prvenstvu. Smatram da sam mogao biti još bolji da nisam imao problema s opremom, ali nažalost nova oprema je jako skupa - rekao nam je Rožić.


Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojio je Maksymilian Wojcik iz Poljske, drugoplasirani je poznati slovački jedriličar Patrik Pollak, dok je treće mjesto zauzeo Petr Kucera iz Češke. 

Vaša reakcija na temu