Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uskoro Puteus triatlon na Braču, u planu i dječje aktivnosti

Uskoro Puteus triatlon na Braču, u planu i dječje aktivnosti

'Upravo se u Pučišćima mogu pronaći savršene staze za brdski biciklizam, trekking, trčanje i šetanje'

U Pučišćima se priprema velik sportski događaj. Ondje će se, naime, 6. kolovoza 2023. održati Puteus triatlon. 

Uz velike zasluge Turističke zajednice općine Pučišća i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije naći će svoje mjesto na sportskoj karti otoka Brača.

'Kako bismo objasnili sam naziv našeg triatlona, potrebno je znati da Pučišća nose ime od latinske riječi 'puteus', romanizirano u 'puč', što su kasnije Hrvati pretvorili u naseobinu zvanu Pučišća. Puteus znači izvor vode, bunar. U Pučiškem duocu i na Solinima bilo je bunara bočatne vode gdje se napajala stoka. Takav jedan postoji i još dan danas pokraj igrališta na Toliji.

Općina Pučišća površinski je najveća općina na otoku Braču te se upravo tamo mogu pronaći savršene staze za brdski biciklizam, trekking, trčanje i šetanje. U okviru razvoja turističkog cikloturizma od 2014. godine se održava Triatlon trans Pučišća, koji se od ove godine održava pod novim imenom Puteus triatlon', navode iz organizacije.

U okviru triatlona održava se i Dječji aquatlon sv. Jeronima namijenjen dvjema kategorijama: djeci od 6 do 10 godina i djeci od 11 do 15 godina (plivačka dionica ima 200 m, a trkačka 1000 m), a za djecu od 3 do 5 godina organiziran je 'Piplići baby duatlon' koji se održava na Trg sv. Jeronima i daje posebnu draž ovoj sportskoj manifestaciji.

Detaljne informacije mogu se pronaći na Facebook stranici Puteus triatlon.

Vaša reakcija na temu