Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HSSG ZADAR Sve je spremno za treći Sportski kamp jednakih prilika

ZADAR Sve je spremno za treći Sportski kamp jednakih prilika

Održat će se od 27. do 30. lipnja

U prekrasnom Zadru od 27. do 30. lipnja održat će se treći Sportski kamp jednakih prilika powered by Kraš u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih. Očekuje se sudjelovanje više od stotinu djece i članova njihovih obitelji, koji će se tijekom četiri dana kampa družiti, trenirati i natjecati. Program je potpuno besplatan za sve sudionike, a obuhvaća sportsko-rekreacijske aktivnosti poput dva treninga dnevno, sportskih edukacija i radionica važnih za razvoj djeteta s oštećenjem sluha u sportu i natjecanjima.

Više od 150 sudionika, među kojima su djeca s oštećenjem sluha, njihova braća i sestre, roditelji, treneri, prevoditelji, profesori i studenti Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta te volonteri s osječkog kineziološkog fakulteta, bit će smješteni u HI hostelu Zadar, uz osiguranje besplatnog smještaja i pansiona tijekom 3 noćenja. Osim sportskih aktivnosti, organizirani su i prijevozi do sportskih terena u Sportskom centru Višnjik. Za sudionike koji koriste isključivo hrvatski znakovni jezik, osigurani su komunikacijski posrednici kako bi im se omogućila potpuna participacija u svim sadržajima kampa.

Predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Oliver Lušić, istaknuo je važnost ovog programa za integraciju djece s oštećenjem sluha u sport te zahvalio Ministarstvu turizma i sporta na podršci. Također je istaknuo partnerstvo s Krašom, čija podrška omogućuje održavanje ovog hvalevrijednog projekta:

'Sretni smo i ponosni što i ove godine organiziramo kamp za djecu i mlade s oštećenjem sluha, a s obzirom na odaziv, sportski kamp u Zadru postao je jedna lijepa tradicija. Ovom prilikom bih još jednom zahvalio Ministarstvu turizma i sporta uz čiju smo pomoć pokrenuli Program 'Uključivanja djece i mladih s oštećenim sluhom u redovan sustav sporta'  koji je neopisivo važan za razvoj djece s oštećenim sluhom, ne samo zbog njihove integracije u društvo već i zbog savladavanja životnih prepreka koje ih očekuju, a to i jest najveća vrijednost sporta. Ne odustajati, ići dalje, boriti se. Zahvalio bih se i Krašu koji je prepoznao dosadašnji dobar rad s djecom u kampu te postao partner ovog hvalevrijednog projekta. Jednako tako zahvalio bih i roditeljima naših polaznika koji su nam ukazali povjerenje koje se trudimo opravdati, a vjerujem da im je najveća nagrada za to osmijeh na licima njihove djece. Baš kao i nama. Sigurni smo da se među ovom dječicom nalaze i budući vrhunski sportaši, osvajači raznih medalja s najvećih natjecanja koji će ispunjavati srca ponosom, ne samo svojim bližnjima nego i cijeloj Hrvatskoj'.

Program uključivanja djece i mladih s oštećenjem sluha pokrenut od strane Hrvatskog sportskog saveza gluhih uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta ulazi u četvrtu godinu i u njega je uključeno preko 150 djece s oštećenjem sluha od 4 do 18 godina. Program se trenutno provodi na području Zagreba i Splita, a cilj Hrvatskog sportskog saveza gluhih je proširiti u potpunosti program na cijelu Hrvatsku.  Organiziraju se sportski programi plivanja, gimnastike, atletike, nogometa, rukometa i mnogih drugih, a pokrenuta je i univerzalna sportska škola za one najmlađe, djecu s oštećenjem sluha od 4 do 7 godina. Osim što se redovito održavaju u Zagrebu i Splitu, Sportski dani se od ove godine organiziraju i diljem Hrvatske s ciljem usmjeravanja i uključivanja gluhe djece i mladeži u sport, pružajući im tako mogućnost kvalitetnije socijalizacije, edukacije, mentalnog i fizičkog razvoja.

Vaša reakcija na temu