Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr BJELANOVIĆ POTVRDIO: Istina je da sam želio dovesti Tramezzanija umjesto Burića, ali...

BJELANOVIĆ POTVRDIO: Istina je da sam želio dovesti Tramezzanija umjesto Burića, ali...

On ima trenerske i ljudske kvalitete

Bivši Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović imao je ideju dovesti Paola Tramezzanija u Hajduk početkom studenoga prošle godine nakon ispadanja iz Kupa od Gorice. Stoper Salernitane Luka Bogdan je spomenuo u intervjuu da su s Poljuda zvali Tramezzanija još prije nego je preuzeo Livorno. Kontaktirali smo Bjelanovića koji od odlaska iz Hajduka baš i ne istupa u javnost, ali uspjeli smo ga nagovoriti da nam ispriča što se tada dešavalo. Priča je zanimljiva baš zato što je Tramezzani jučer preuzeo Hajduk.

- Nakon odlaska iz Hajduka baš i ne volim puno komentirati, ali mogu potvrditi da je Bogdan točno rekao. Nakon ispadanja iz Kupa pa poraza u prvenstvu od Gorice smatrao sam da kao momčad možemo i moramo bolje. Baz obzira što smo tada bili na drugom mjestu u puno utakmica nismo izgledali dobro i igrali smo ispod svojih mogućnosti. U klubu smo bili svjesni toga. Nakon jednog, ajmo to nazvati teškog sastanka s trenerom Damirom Burićem, bili smo u razgovoru tadašnji dopredsjednik Lukša Jakobušić, Christian Argurio i ja. Jakobušić me pitao što bih ja napravio, odgovorio sam mu da bih doveo talijanskog trenera jer smatram da je to najbolje rješenje, a na konkretniji upit sam rekao - doveo bih Tramezzanija. Paola sam poznavao i imao sam o njemu jako dobro mišljenje. On ima trenerske i ljudske kvalitete, činio mi se kao pravo rješenje da zaustavi daljnje potonuće.

Je li točno da ste tada i nazvali talijanskog trenera?

- Istina. Tad smo se čuli i ja sam mu predložio tu ideju. Bio je zainteresiran, no u klubu mi nisu dali mogućnost da promijenim trenera. Iskomunicirano mi je da ne mogu sudjelovati u eventualnom biranju trenera, tako da sam shvatio da tu više nemam što raditi.

Što se potom dogodilo?

- Dva dana nakon našeg razgovora je otišao Lukša, a nakon što sam dobio odbijenicu, otišao sam i ja. Burića su promijenili mjesec dana kasnije. Da, s ove vremenske distance je to zanimljivo jer tko zna bi li epilog prošle sezone bio drugačiji da je tada došao Tramezzani.  

Vaša reakcija na temu