Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CIBONA NA KOLJENIMA: Svim zaposlenicima, među kojima je i glavni trener, podijeljen je otkaz

CIBONA NA KOLJENIMA: Svim zaposlenicima, među kojima je i glavni trener, podijeljen je otkaz

Kriza je napravila svoje

U Ciboni je kriza zbog pandemije koronavirusa poprilično uzdrmala klub jer u nemaju novaca za isplatu plaća zaposlenicima među kojima su se osim kuharica, fizioterapeuta i tajnica našli glavni trener prve momčadi Ivan Velić i njegovi pomoćnici među kojima su Bariša Krasić i Leon Subotić - pa im je tako uručen otkaz, doznaje tportal. Jednostavno je kriza napravila svoje i popularni zagrebački klub našao se na koljenima...

- Ovu mjeru smo bili prisiljeni poduzeti kako bi ljudi imali sigurne prihode i naravno da nije riječ o trajnim otkazima nego je ovo privremena mjera koja će trajati do okončanja pandemije koja nas je sve zahvatila - kazao je za tportal direktor Domagoj Čavlović.

Grad Zagreb, tj. pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić, zbog krize su obustavili sve isplate prema sportskim klubovima pa tako i prema Ciboni pa je tako trofejni zagrebački klub preko noći upao u velike probleme.

Budžet kluba od 12,5 milijuna kuna bio je ionako 'nategnut', a nakon ovoga nitko ne zna što će biti sa zaposlenicima kada kriza prođe, a niti igrači ne znaju koliko će dobiti od deset dogovorenih rata (plaća). Prema nekim izvorima bliskim igračima pregovara se s njima da dobiju manji broj dogovorernih rata, čega su vjerojatno i sami svjesni.

Ako Hrvatski košarkaški savez primjerice zbog pandemije koronavirusa prekine sezonu, jasno je kako će i igrači ostati bez veće količine novaca.

Kako je i potvrđeno tportalu direktor Domagoj Čavlović morao je sve ljude poslati na burzu i uručiti im otkaze iako su na sve načine pokušali pronaći način kako da iskoriste novu mjeru Vlade RH s isplatom minimalne naknade kako bi svima sačuvali radna mjesta, ali tu je zapelo s papirologijom (manjak prihoda) jer Cibona je tek nedavno izašla iz predstečajne nagodbe.

- Nadam se kako će sve vrlo brzo doći na svoje - dodao je Čavlović.

Tako je donesene nepopularna mjera da su od 1. travnja 2020. svi zaposlenici (nije prvotravanjska šala!), njih desetak, poslani na burzu. Jedini koji su ostali u klubu su direktor Domagoj Čavlović kao odgovorna osoba i treneri koje plaćaju Grad Zagreb i Košarkaški savez Grada Zagreba.

Vaša reakcija na temu