Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dalić otkrio za kojim igračem žali što ne igra za Hrvatsku

Dalić otkrio za kojim igračem žali što ne igra za Hrvatsku

Hrvatski izbornik najavio je utakmicu sa Španjolskom

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu (18 sati) igra prvi susret na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Protivnik izabranicima Zlatka Dalića je Španjolska.

- Dobili smo najtežu moguću grupu, to svi priznaju. Start je važan. Sjetite se SP-a u Kataru kad smo prvo igrali s Marokom, taj bod nam je puno značio za kasnije. Ne idemo s ciljem prema remiju, želimo se pokazati u najboljem svjetlu, želimo pobijediti, nikoga se ne bojimo. Idemo dobiti, bit će teško, jako zahtjevno, ali kao uvijek, vjerujem u našu reprezentaciju - rekao je Dalić, a potom prokomentirao pohvale Danija Olma na račun Hrvatske. 

- Temeljni ključ naše igre je kvaliteta, ali i taj nacionalni naboj je važan faktor. Sigurno kad se igra za reprezentaciju je motiv na najvišoj razini. Hvala Olmu na pohvalama, žao mi je što nije kod nas u reprezentaciji.

Kako se suprotstaviti Španjolskoj?

- Posjed lopte je njih stil igre, to je fenomenalno, posjed po 60-70%, tako su uništavali suparnike. Sad je mala promjena, komitiji su, imaju brže igrače na boku u odnosu na Ligu nacija. Trebamo i mi čuvati loptu, igrati kako oni ne vole, a to je čuvati loptu.

Imate li dileme oko sastava?

-  Sastav znam odavno, na čisto smo što i kako želimo. Imamo i široku klupu, tu možemo napraviti dodatan progres. Bit će sve bolji, nemam pravo se žaliti ni na što, nemam pravo biti pesimist, vjerujem u reprezentaciju, idemo dati sve od sebe - zaključio je hrvatski izbornik. 

Vaša reakcija na temu