Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Damir Burić još nema pobjedu nad Rijekom: Mislim da je došlo vrijeme!

Damir Burić još nema pobjedu nad Rijekom: Mislim da je došlo vrijeme!

Šoping se radi na početku sezone kada imate više mogućnosti

Nakon remija u Maksimiru (1:1) pred Hajdukom je novi ispit. U 17. kolu Prve HNL u nedjelju (17.30) na Poljudu gostuje Rijeka. 

- Ovaj tjedan smo pokušali i pokušavamo i dalje vratiti neke igrače, ali jako će teško biti da se vrate Posavec i Bradarić. Njih sigurno nema, uz to nema kartoniranih Simića, Ismajlija i Kalika. Juranović još nije trenirao s nama. Ima želju, ali liječnička služba još nije dala zeleno svijetlo. Svatok je trenirao cijeli tjedan normalno, imamo neke lakše ozljede, ali to nije nikakav problem - rekao je trener Hajduka Damir Burić, a zatim se dotakao Rijeke.

- Vidjeli smo da su u Zaprešiću bili jako kvalitetni u realizaciji. U momčadi Rijeke ima dosta iskusnih i kvalitetnih igrača poput Gorgona, Andrijaševića, Čolaka, Murića. Rijeka ima jako dobru i kvalitetnu momčad i prije prvenstva svi su je vidjeli kao jednu od vodećih momčadi u HNL-u. Mi smo ispred njih i želimo da razlika bude veća.

Tko je potjerao Bulosa?

- Ima dosta stvari koje su se dogodile, ne bih ulazio u detalje. Važno je da moramo gledati prema naprijed, kao što i Ivan mora gledati prema naprijed. Njemu je najvažnije zdravlje, mi mu želimo sve najbolje.

Kakvu Rijeku očekujete?

- Nakon pobjede protiv Intera sigurno su koncentrirani i željni. Znamo što Rijeka može, ali najvažnije je da se fokusiramo na sebe. Ima još dosta stvari koje trebamo odraditi, možemo očekivati utakmicu punu tempa, agresije i tranzicije. Očekuje nas vrlo interesantna utakmica. Oni su s drugim trenerom druga momčad. Jako su neugodni u ofenzivnoj tranziciji i kod prekida. Moramo napraviti dobar balans između defenzive i ofenzive. Moramo biti dobro organizirani. Protiv Dinama mi se neke situacije u prvom dijelu nisu svidjele. Nadam se da će ovaj put naša koncentracija i organizacija biti na puno većem nivou.

Može li Ljubić biti kandidat za reprezentaciju?

- Jako smo zadovoljni kako brani. Ako nastavi s ovim načinom naravno, sve je moguće u sportu. Vidite kako pojedini igrači napreduju. Ako ste primijetili mi od prvog dana pokušavamo s našim momcima neke stvari nadopunjavati s igračima iz druge momčadi. Ljuba je jedan primjer od toga. Žao mi je što mali Vušković nije tu, bila je idealna prilika da igra. Imamo dosta mladih, perspektivnih igrača i uvijek ćemo se vraćati njima.

Znači da neće biti šopinga na zimu?

- Šoping se radi na početku sezone kada imate više mogućnosti, kada igrači nisu pod ugovorom. Zimi je jako teško, onda ne dobijaš što tražiš, ali pogledat ćemo što tržište nudi.

Vraća li se u momčad Stipe Vučur nakon duge stanke?

- Stipi fali utakmica. Znamo da je fenomenalan momak, za momčad od velike važnosti kao osoba. S njim uživaš raditi. Nadam se da će odraditi sve treninge do kraja, ostati zdrav, na kraju će pasti odluka. 

Je li moguća promjena sustava?

- To je pitanje bilo i posljednji put. Sve je moguće.

Kako vidite ulogu Josipa Bašića?

- Josip je oličenje poštenja, dobrote, volje i želje. S ponosom nosi grb Hajduka. Želimo biti uz njega, podržati ga. Pokušat ćemo mu pomoći, dugo nije igrao. Igrač koji je ispred i blizu njega mora mu pomoći. Josip ima dobre karakteristike za jednog igrača. Ima fantastičnu brzinu, dobar centaršut. 

Koliki vam je problem stoperski par, je li u konkurenciji za prvi sastav i Stipe Radić?

- On je svojim prezentacijama zaslužio biti dio naše momčadi. S malim Jakovom Blagaićem je ista situacija. Nastojat ćemo s mladim igračima popuniti neke stvari. Oni na treningu imaju svoju ulogu, jako smo zadovoljni s obojicom. Nadam se da će i dalje igrači iz druge momčadi naći put prema nama. 

Pobjeda bi učvrstila drugu poziciju?

- Utakmica je važna, ali sve su takve. Rijeka je jako neugodna i u stanju odigrati jako brzu kontru. Jako zahtjevna utakmica za sve, koncentracija mora biti 98 minuta. Utakmice traju sve duže, brzo ćemo doći i do 100 minuta. Moramo biti pametniji nego zadnju utakmicu da neke stvari posložimo. Bili smo jako dobri u defenzivi, primili smo jako malo golova, ali ozljede neke stvari poremete. 

Vi na klupi 'bijelih' nikad niste pobijedili Rijeku?

- Hvala vam na informacijama, ja mislim da je vrijeme.

Poruka navijačima?

- Momčadi treba podrška, s njima smo jači - zaključio je Burić.

Vaša reakcija na temu