Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bruno Karadža DUPLIN OSVRT: Feštajte, guštajte, Hajduk je srcem i agresivnošću stigao do veličanstvene pobjede!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Feštajte, guštajte, Hajduk je srcem i agresivnošću stigao do veličanstvene pobjede!

Nadamo se da nikad više u tisućama nećemo brojiti dane do pobjeda nad Dinamom ili plasmana na prvo mjesto

Hajduk je u velikom derbiju pobijedio Dinamo (1:0) i preuzeo prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. 'Bijeli' imaju utakmicu više od najvećeg rivala, ali to nimalo ne kvari lijep pogled na tablicu i ovu veličanstvenu večer za sve kojima srce kuca za bijelu boju.

Bila je to jedna od onih utakmica nakon koje se fešta, gušta, druži, piva, pije... Hajduk je do pobjede došao prvenstveno srcem, agresivnošću i borbenošću, s tim da se prekretnica dogodila u 55. minuti, kada je Leovac faulirao Jaira i zaradio prvi žuti karton na utakmici.

Susret je bolje otvorio Dinamo. Gosti su kontrolirali igru i prijetili, a najbliže pogotku su bili u šestoj minuti, kada je Leovac iz slobodnog udarca pogodio stativu. Hajduk se uglavnom branio, 'bijeli' u prvih 45 minuta nisu stvorili niti jednu veću priliku, u prvom poluvremenu nisu imali udarac u okvir, uglavnom su izgledali bezopasno.

Činilo se da Dinamo kontrolira igru, nije bilo ni kartona ni težih startova, a onda se odjednom sve preokrenulo. Iz tog prekida je u 56. minuti pao gol, Juranović je idealno centrirao za Nejašmića, ovaj pucao glavom, Livaković odbio, a loptu u mrežu pospremio - Bassel Jradi. Bio je tragičar u Koprivnici (eh, da su još ta tri boda), a sada je junak. Uz vratara Marina Ljubića, naravno.

Samo dvije minute kasnije je opet Jradi bio u prvom planu, Stojanović ga je srušio za jedanaesterac, ali sudac Batinić je umjesto na bijelu točku pokazao žuti karton junaku 'bijelih'. Bio je to prvi težak previd suca u ovom derbiju, ali ovoga puta nije koštao Hajduka bodova. Dinamova klupa je burno reagirala na isključenje Dilavera nakon što je pomeo Nejašmića s leđa bez lopte, ali ako je netko oštećen, onda je to Hajduk, odnosno Jradi, koji je pet minuta kasnije dobio i drugi žuti, te je morao ranije na tuširanje. Da se razumijemo, drugi žuti je čist, ali onaj prvi je totalno nezaslužen.

Hajduk je u drugom poluvremenu izgledao baš onako hajdučki, momčad je igrala borbeno do zadnje kapi znoja, nošena fanatičnom podrškom 29.359 gledatelja.

Ovaj slatki trijumf bi trebao biti dodatni poticaj za nastavak prvenstva, ali već sljedeći susret u Rijeci će biti priča za sebe. Nije baš lako uhvatiti nit ovoga Hajduka, česte su rošade u sastavu i amplitude u igri, no to je tema za sve druge utakmice osim kontra Dinama. Protiv momčadi iz Maksimira je jedini recept za uspjeh ovako srčana partija na rubu incidenta kakvu smo gledali u drugom poluvremenu. Čestitke svim akterima ove pobjede, nadamo se da nikad više u tisućama nećemo brojiti dane do domaćih pobjeda nad Dinamom ili plasmana na prvo mjesto. 

Vaša reakcija na temu