Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Akcije kod oba Hajdukova gola su za udžbenike, ali defenziva je lošiji dio momčadi
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Akcije kod oba Hajdukova gola su za udžbenike, ali defenziva je lošiji dio momčadi

Ostao je žal što se u prvenstvo nije ušlo s pobjedom

Hajduk je u gostima protiv Lokomotive odigrao neriješeno (2:2), u utakmici nakon koje je ostao dojam da su 'bijeli' propustili otvoriti prvenstvo pobjedom protiv lošijeg protivnika.

Momčad trenera Jensa Gustafssona oba je pogotka postigla nakon sjajnih akcija, dok je s druge strane primila jeftine golove, prvoga nakon prekida, a drugog poslije niza pogrešaka.

Za početak je zanimljivo konstatirati koliko je ova momčad i je li uopće bolja od one koja je završila prošlo prvenstvo? Prvi dojam je da je Lovrencsics svakako pojačanje i bolji desni bek od Todorovića, Elez nije donio pomak u odnosu na tada standardnog Simića, par zadnjih veznih Fossati - Jurić nije lošiji od ovoga Vuković - Čuić, dok je Sahiti, ajde, hitriji, življi u odnosu na sada ozlijeđenog Kačaniklića. Za kraj sam namjerno ostavio Jana Mlakara. Svakako treba resprektirati njegova dva pogotka u službenom debiju, te mu dati prednost u odnosu na Umuta Nayira, no slučaj s Dimitriosom Diamantakosom nas nekako čini dodatno opreznim. Grk je po dolasku u Hajduk zabio sjajan gol Slaven Belupu, te imao još nekoliko dobrih utakmica, da bi se kasnije ugasio. Mlakaru, dakako, palac gore za ovu izvedbu, od tri velike prilike je realizirao dvije i želimo mu da tako nastavi.

Uglavnom, naš je generalni zaključak da ova momčad nije ništa bolja od one koja je zaključila proljeće. Da, slavili smo ovog ljeta potpise Marka Livaje i Lovre Kalinića, no njih je na raspolaganju imao i Paolo Tramezzani. Dojam je da je defenziva i dalje lošiji dio momčadi.

Ajde, prvi gol je primljen nakon prekida, ne treba ga posebno komentirati. No, kod drugog je Elez darovao loptu domaćinima, da bi potom Dabro pored Vuškovića izborio sebi priliku za udarac, te tukao u bliži kut vratara Kalinića. Taj niz pogrešaka je u konačnici koštao momčad pobjede, Hajduk je uspio izjednačiti, ali ne i postići treći pogodak.

Livaja je već u 6. minuti izveo majstorski dribling i servirao priliku Mlakaru, kasnije mu je asistirao za drugi pogodak, a i sam je imao jednu veliku šansu. Biuka je milina gledati kad krene u dribling, pokrenuo je akciju kod drugog gola. Akcija Sahitija i Lovrencsicsa kod prvog gola je bila najljepša na utakmici, gdje je u začetku Mađar bez lopte pretrčao Kačavendu pa dodao za Emira, a ovaj maestralno odigrao zadnji pas za strijelca Mlakara. Akcije kod oba Hajdukova gola su za udžbenike, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Sve bismo ovo pisali u puno vedrijim tonovima da je Marin Ljubičić nakon centaršuta Jaira u 92. minuti realizirao zicer, ali lopta je nakon njegova udarca glavom otišla pored stative. Ljubičić je mlad igrač koji emotivno proživljava svaki svoj uspješan ili neuspješan potez i naravno da ga treba podržati nakon ovog promašaja.

Dinamo je na startu izgubio na svom terenu od Slaven Belupa (0:2) pa smo nekako priželjkivali ovu pobjedu za dodatni zamah i optimizam. Na kraju ostaje žal što se u prvenstvo nije ušlo s pobjedom protiv ipak slabijeg protivnika i tri boda prednosti u odnosu na momčad iz Maksimira. 

Vaša reakcija na temu