Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUPLIN OSVRT: Baš loša utakmica
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Baš loša utakmica

Sljedeće utakmice će pokazati ima li Oreščanin rješenje i za tu, kako je on voli zvati, 'treću trećinu'

Hajduk je odigrao s Osijekom bez golova (0:0), u utakmici koja je bila baš loša, negledljiva. Prvih dvadesetak minuta kao da smo gledali nastavak priče iz derbija s Dinamom, 'bijeli' su držali loptu, ali bez ideje u napadu, pa su gosti s lakoćom držali 'nulu'.

Tako je to išlo sve do 28. minute i najvaće prilike susreta, kada je Palaversa proigrao Gyurcsa, a Mađar iskosa  s desne strane pucao neometan, no obranio je vratar Malenica. Pošto je baš Palaversa stalno aktualna tema, kažimo da je odigrao dobro i sudjelovao u jedine dvije opasne akcije prvog dijela, u 43. minuti je sam oduzeo loptu pa lijevom nogom pucao malo pored stative.

Trener Siniša Oreščanin je iznenadio postavljanjem Delića umjesto kažnjenog Caktaša od prve minute. Nije Delić odigrao ni bolje ni lošije od ostalih, ali jednostavno sve skupa nije dalo ploda, Hajduk je cijelu utakmicu ostao nedorečen i ako zbrojimo zadnja dva dvoboja na Poljudu u 180 minuta su 'bijeli' ostali bez gola i s jako malo prilika.

Ako se pitate odakle sad blago razočaranje, a sve donedavno oduševljenje, odgovor je jasan: HNL je liga momčadi neujednačene kvalitete, 'bijeli' su napravili niz od četiri pobjede protiv Intera, Slavena, Rudeša i Istre, nakon čega im je raspored donio Dinamo, Osijek, Lokomotivu i Rijeku, a to su puno teži zalogaji. No, baš ta pozitivna serija u nastavku prvenstva je 'bijelima' otvorila vrata Europe jer konkurencija uredno gubi bodove protiv slabijih protivnika pa je tako Lokomotiva opet kiksala i poražena je u Zaprešiću, što 'bijelima' i te kako konvenira uoči međusobnog dvoboja.

No, pitamo se koji je cilj ovoga Hajduka? Ako netko misli da ćemo otvarati šampanjac za osvojena treća ili četvrta mjesta - nećemo. Istina, nakon onako loše jeseni i šeste pozicije, sada plasman među četiri i jest uspjeh, ali to nikoga ne smije zavarati jer Hajduk je prevelik klub da bi se u ipak siromašnom HNL-u zadovoljavao takvim rezultatima.

Što se suca Pajača tiče, treba dobro pogledati 52. minutu, kada je Grgić udario Bradarića rukom u glavu. Nije dobio nikakav karton, a po kriteriju Batinića, kada je u derbiju isključio Caktaša, to bi trebao biti izravan crveni karton. Bilo bi jako dobro da 'Oko sokolovo' prikaže paralelno obje situacije.

Na kraju, iskreno vjerujemo da će Hajduk ostvariti cilj i izboriti Europu, ali za sada je jedina konstanta igre 'bijelih' bolji posjed koji, nažalost, ne donosi tri boda. Sljedeće utakmice će pokazati ima li Oreščanin rješenje i za tu, kako je on voli zvati, 'treću trećinu', za koju je i sam konstatirao da njegovoj momčadi fali kvalitetnijih odluka. 

Vaša reakcija na temu