Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka DUPLIN OSVRT: Baš s....
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Baš s....

Još uvijek pamtimo susret s trenerom Dinama u Vinkovcima

Trener Dinama Nenad Bjelica je izgubio živce nakon remija sa Šahtarom (3:3).

- Ako ne žele gledati to, što će nam taj VAR?! To je obično s... Što se mene tiče, ne treba ga ni biti. To je postao cirkus u Engleskoj i Italiji, već se velika većina trenera buni. Tako će biti i u Hrvatskoj i u Ligi prvaka - grmio je Bjelica, kojega je samo par sekundi kasnije demantirao Mario Strahonja, koji je dao za pravo sucu Felixu Brychu.

Nije smatrao da su prekršaji nad Petkovićem i Ademijem za najstrožu kaznu, a potvrdio je da se VAR ispravno uključio kod propuštenog incidenta, ključnog jedanaesterca za 3:3.

Vrtimo film godinu i pol dana unatrag. Tog 23. svibnja su u Vinkovcima finale Kupa odigrali Dinamo i Hajduk (1:0). Navijači 'bijelih' su očajni, ostali su bez toliko željenog trofeja nakon dvije velike pogreške sudaca.

Tadašnje 'Oko sokolovo' Mateo Beusan konstatira da je umjesto zaleđa Saida trebao biti dosuđen prekršaj za Hajduk i crveni karton igraču Dinama. Odmah potom nije sviran ni čist jedanaesterac na Gyurcsu. Voditelj ga u studiju pita:

- Po vama je Hajduk ovdje oštećen?

- Po meni? Valjda je po svima - odgovorio mu je Beusan.

Dugo nakon završetka utakmice u Vinkovcima ispred nas je prošao Nenad Bjelica. U to doba je stadion u Vinkovcima već bio sablasno pust, a tartan-stazom su dominirale pobacane iščupane stolice. Zaustavili smo ga za par pitanja. Bio je opušten i ležeran, a na ono o suđenju je hladno odgovorio neka se njime bave oni koji su za to zaduženi.

Bjelica je potom digao glavu i krenuo dalje, a mi smo upisali novi ožiljak u rubriku 'pogreške na štetu Hajduka, a u korist Dinama'. S godinama je ukazivanje na pogrešne sudačke odluke prozvano 'kmečanjem'. No, u međuvremenu je 'prokmečao i Bjelica', što nas je i potaklo na ovaj osvrt.

Naime, pomoćni sudac utakmice u Vinkovcima Borut Križarić je tužio Dalmatinski portal zbog teksta objavljenog neposredno nakon utakmice. Općinski sud u Splitu je po sucu Draganu Ramljaku donio presudu po kojoj se nalaže isplata Križariću od 15.000 kuna plus plaćanje sudskih troškova.od 8.500 kuna. Križarić je na sudu tvrdio da je donio ispravnu odluku, bez obzira na 'Oko sokolovo' i negativnu ocjenu kontrolora. Čini nam se zanimljivo citirati ovaj pasus iz presude:

- Iz rezultata dokaznog postupka, nedvojbeno proizlazi da se ne radi niti o vjernom izvješću s utakmice, kako to navodi zz tuženika, ne radi se o autoriziranom intervjuu, niti o točnim činjenicama. Također, predmetni članak nije proizašao iz vrijednosnih sudova autora, čije je objavljivanje bilo u javnom interesu, niti je informacija bila u dobroj vjeri.

Na presudu smo preko odvjetnika Davora Radića uputili žalbu, te čekamo njen ishod, a u međuvremenu nas je tužio i glavni sudac iste utakmice Mario Zebec. Uglavnom, nama se još uvijek igra treće poluvrijeme te utakmice finala Kupa koju je Bjelica vjerojatno odavno zaboravio. Ja je pamtim i jer sam na putu iz Vinkovaca prema Splitu otkazao put u Rusiju. Muka mi je bila i kad sam vidio kako ispred stadiona Damir Vrbanović, Ante Kulušić i Marijan Kustić hrle pozdraviti alfu i omegu Dinama Zdravka Mamića kojega je automobil taman doveo pred ulaz. Danas razmišljam da sam možda i jedini hr-novinar koji je s akreditacijom za SP, uključujući polufinale i finale, ostao doma. Već fokusiran na sljedeću sezonu. Hajdukovu, naravno. 

- VAR je s.... - rekao je sinoć Bjelica nakon utakmice u kojoj sudac Brych nije ni pogriješio.

- Bjelica je s... - moj je zaključak kad uzmem u obzir obje utakmice.

Vaša reakcija na temu