Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: index.hr DUPLIN OSVRT: Bit ćeš opet Hrvatska, ali kada? Ovo predugo traje...
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Bit ćeš opet Hrvatska, ali kada? Ovo predugo traje...

Što bi se promijenilo da umjesto Ante Čačića dođu Kruno Jurčić ili Zoran Mamić?

Ante Čačić je nakon utakmice s Turskom bio zadovoljan igrom, koja mu, kako kaže, daje za pravo da bude optimist. Prije ovog poraza njegova je selekcija izgubila od Islanda i jedva na svom terenu svladala Kosovo, ali po njemu 'veseli način na koji smo igrali'.

Naravno da nije on kriv. U uređenim nogometnim okolnostima Čačić nikad ne bi ni dobio priliku voditi selekciju koja ima igrački potencijal boriti se za sam svjetski vrh, ali kad je već za izborničku funkciju najvažnija poslušnost i lojalnost velikom gazdi, onda je zaključak jasan: imamo ono što zaslužujemo!

Sjećate li se parade oko njegova imenovanja? Romeo Jozak, tada osoba od najvećeg Mamićeva povjerenja, će kao fol obaviti razgovore s kandidatima, a onda će pasti odluka. Neizvjesno je bilo otprilike kao u vrijeme kada je Dušan Kukić biran za šefa nogometnih sudaca. Nedorasli Čačić imenovan je izbornikom reprezentacije koja je kao ništa drugo podijelila naciju na 'mamićevce' i ljude željne promjena, koje se stalno najavljuju, ali nikako ne dolaze.

Nije u ovom trenutku pravo pitanje smjene Ante Čačića. Jer što bi se promijenilo da ga zamijene Kruno Jurčić ili Zoran Mamić? Za hrvatski nogomet su ključne promjene na vrhu, smjena likova poput Šukera i Vrbanovića, promjena odnosa snaga u Izvršnom odboru HNS-a. Uostalom, Luka Modrić i Dejan Lovren nisu najstresnije minute sezone odigrali za Hrvatsku protiv Turske, već u sudnici u Osijeku, a i sav taj proces vezan za izvlačenje love iz Dinama uvelike je utjecao na sliku hrvatske reprezentacije, odnosno o dijelu njenih igrača. Možemo mi pričati o kiši i prekidu, ali tih 6838 gledatelja u Maksimiru na utakmici s Kosovom ukazuju da ova i ovakva 'repka' zanima sve manje ljudi.

San svakog Hrvata je jaka reprezentacija na SP-u u Rusiji, skup zvijezda rasterećen Šukera, Vrbanovića i sličnih faca odanih gazdi, s izbornikom velike karijere i imena (tko god to bio), kojemu nadimak neće biti 'tv-serviser', a izjave glavni sprd nacije.

Da, bit ćeš opet Hrvatska, ali kada? Ovo predugo traje...  

Vaša reakcija na temu