Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela/hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Bod u Rijeci je dobar, ali Hajduk nije iskoristio prednost igrača više
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Bod u Rijeci je dobar, ali Hajduk nije iskoristio prednost igrača više

Nakon svega što smo vidjeli ostaje žal za ispuštena dva boda

Da je netko Hajduku uoči dva gostovanja protiv Lokomotive i Rijeke ponudio pobjedu i remi, zacijelo bi bili presretni, no nakon svega što smo vidjeli na Rujevici ostaje dojam da su 'bijeli' bili puno bliže pobjedi i domaćin može biti sretan što je osvojio bod (0:0).

Rijeka je na početku imala inicijativu i posjed lopte, a onda se sve okrenulo od 17. minute, kada je sudac Strahonja isključio Moisesa radi nepropisnog građenja, gdje je visoko postavljenim laktom u lice udario Juranovića. Po novim pravilima je to prekršaj za crveni karton, koliko god se isključenje činilo prestrogim i svakog starijeg hajdukovca nagnalo na pitanje: 'A koliko bi utakmica završio Aljoša Asanović da je za udaranje laktom protivnika pri građenju bio kartoniran?'.

Rano isključenje je dovelo do promjena odnosa snaga na terenu, ali 'bijeli' su opet imali problem u kreaciji kad je protivnik sa svim igračima iza lopte. Ni Vlašić, ni Balić, ni Sušić nisu dolazili u pozicije za šut, a Kiš je bio zatvoren, tako da se dugo čekalo da momčad Damira Burića dođe do prilike.

Prva je došla nakon što se naprijed ubacio Josip Juranović, čiji je udarac obranio Vargić. Juranović zaslužuje sve čestitke za izvedbe na lijevom beku protiv Lokomotive i Rijeke. To nikako nije njegova pozicija, ali odradio je svoj posao najbolje što je mogao i zaslužuje vrlo dobru ocjenu.

Na isteku prvog dijela 'bijeli' su imali veliku šansu, kada se nakon šuta Vlašića lopta odbila do Kiša, ali iznenadila ga je i od njegove se noge odbila u gol-aut. Kiš ovoga puta nije imao čiste prilike, iako se dva puta našao u dobrim pozicijama, no u oba navrata nije očekivao loptu.

U nastavku je veliku priliku imao Caktaš, kada je tukao pokraj gola, a onda su u 66. minuti snage na terenu izjednačene. Do tada je Velazquez igrao dobro, ali onda je napravio nepotreban prekršaj za isključenje, startao je neoprezno na protivnika u trenutku kada ovaj nije imao loptu. Nije to baš bio eklatantan primjer prekršaja za direktan crveni karton, ali Strahonja ga je isključio. Moramo spomenuti i da je desetak minuta prije toga na rubu isključenja (drugog žutog) zaplesao Nižić, no tada se sudac nije mašio za džep.

S izjednačenim snagama Rijeka se opet ohrabrila prema naprijed, ali najbolje dvije prilike imao je Hajduk. Najprije je Sušić sa 17 metara tukao pokraj gola, a šansu utakmice nije realizirao Maglica, kojega je u priliku sjajnom loptom izbacio Caktaš, da bi ovaj tukao pored gola.

Nakon svega što smo vidjeli ostaje žal za ispuštena dva boda. Ostao je dojam da je Hajduk mogao još bolje odigrati s igračem više, ali kad se sve zbroji ukupno je imao puno više prilika. Rijeka niti jednom nije natjerala Kalinića na intervenciju, a jedinu pravu opasnost spriječio je opet odlični Milović, pravovremenim ulaskom u blok.

Zaključak nakon tri uzastopna gostovanja je da je Hajduk napravio dobar posao, najprije je u Norveškoj izborio plasman u play-off Europske lige, zatim je u gostima svladao Lokomotivu, da bi sada osvojio bod protiv Rijeke. Ukupan dojam ljeta uvelike će odrediti dva ogleda protiv Slovan Libereca, utakmice koje 'bijelima' mogu donijeti skupinu Europske lige i minimalno 2,4 milijuna eura prihoda. Za Burićev sastav je dobro što su se ipak trgnuli u prvenstvu, a sada jači za Hrvoja Milića idu u nove izazove, gdje očekujemo još bolji i konkretniji Hajduk. 

     

Vaša reakcija na temu