Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Bravo, tebi, Chidozie naš!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Bravo, tebi, Chidozie naš!

Za Hajduk su ovo tri jako vrijedna boda

Hajduk je na Rujevici pobijedio Rijeku sa 1:0 u čvrstoj utakmici koju je definitivno obilježio Chidozie Awaziem. Nigerijac se pokazuje kao pravo pojačanje, u 51. minuti je nakon dugog napada i nekoliko odbijanaca majstorski pospremio loptu u mrežu. Ovo mu je drugi gol u bijelom dresu, kod onog prvog protiv Lokomotive je također reagirao kao klasa od napadača, a sada je preciznim udarcem svojoj momčadi donio tri boda.

Što se tiče suđenja Igora Pajača, za pretpostaviti je da će pojedine odluke biti posebno pod povećalom, pa evo i našeg stava po tom pitanju. 

Već u drugoj minuti je lopta pala na ruku Dina Mikanovića u šesnaestercu 'bijelih'. Riječani su tražili kazneni udarac, no sudac Pajač nije tako mislio, a s njim se složila i VAR-soba, koja ga nije pozvala na dodatni pregled. Iz sudačkog kuta bismo to ovako obrazložili - branič 'bijelih' nije svjestan gdje je lopta, a pala mu je na ruku koja je za takvu kretnju u prirodnom položaju. Penal nije dosuđen jer nije ni bio.

Ajmo dalje, u četvrtoj minuti je Alen Grgić napravio prekršaj na Stipi Biuku. Bilo je to za čisti žuti karton, bez obzira što smo i dalje u otvaranju utakmice. Samo minutu kasnije je na Biuka s leđa oštro startao i Damjan Pavlović. Ovo je bitno spomenuti jer se moglo očekivati da će ovo biti susret s dosta čvrstih duela, a Pajač je očito želio ostaviti sebi prostor da pusti žešću igru. Govorimo to, naravno, i u kontekstu 21. minute i prekršaja Awaziema na Obregonu. Hajdukov stoper je već imao žuti, a ovdje je zaplesao na granici drugog. Kako je kasnije Pajač dijelio žute kartone, ostao je dojam da u nastavku za takav start ne bi prošao nekažnjeno.

Rijeka je od početka nedostatak kvalitete pokušala nadomjestiti borbenošću, agresivnošću, no, kako je utakmica odmicala, Hajduk je sve više preuzimao kontrolu igre. Najbolju priliku za 'bijele' je imao upravo Awaziem glavom 43. minuti, kada je ostao nečuvan na šest metara od protivničkih vratiju. Domaćin je tri minute kasnije umalo iznenadio petom Obregona, no lopta je otišla pored stative. I to je bilo uglavnom sve što se domaće momčadi tiče. Barem do 92. minute i opasnog udarca Frigana, nakon kojega je, doduše, označeno zaleđe, no veliki je upitnik bi li se s tom procjenom složio VAR, da je napadač domaćih bio koji centimetar precizniji.

Za Hajduk su ovo tri jako vrijedna boda. Rijeka je predzadnja na tablici, ali svejedno je to bio jako težak dvoboj. Domaćin je tradicionalno posebno 'napaljen' na splitsku momčad, a Hajduku je bod bio malo, s obzirom da je ambicija držati korak s Dinamom koliko god je to moguće. Ovaj zadatak je uspješno obavljen - (bravo, tebi, Chidozie naš!), a Rijeci ostaje teška borba za ostanak, a moguće i repriza one sezone 2011/12, kada im je više kemija nego fizika pomogla da sačuvaju prvoligaški status.

Vaša reakcija na temu