Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Bravo za Juru i Miju, a bilo bi sjajno kada bi Lokomotiva otklizala tamo gdje je drugim momčadima i mjesto
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Bravo za Juru i Miju, a bilo bi sjajno kada bi Lokomotiva otklizala tamo gdje je drugim momčadima i mjesto

Hajduk je ove sezone protiv Lokomotive uspješniji od Dinama

Hajduk je pobijedio Lokomotivu (1:0) u utakmici koja nije obilovala kvalitetom i lijepim akcijama, ali 'bijeli' su ostvarili cilj, te upisali nova tri boda.

Najbolji u Kopićevoj momčadi bio je - Josip Juranović. Opet ga je bio pun teren, stizao je naprijed i spašavao iza, a u 30. minuti je asistirao za pobjednički pogodak. Bio je to sjajan centaršut 'a la Toma', oštra, jaka lopta na vrh peterca, gdje je glavom u mrežu zakucao Mijo Caktaš.

U momentu kada je Juranović primio loptu, Caktaš je bio na 17 metara od gola, a onda se sjurio prema vratima, kao da je točno osjetio prazan prostor u koji će doći lopta. Onaj stari Mijo je najopasniji i bio uvijek kada bi se ubacivao iz drugog plana, ovo mu je već 42. pogodak u bijelom dresu, ali...

Uvijek ima neki 'ali', Hajdukov vezni red igra s previše neforsiranih pogrešaka koje kvare ukupan dojam, a ovoga puta im se pridodao i stoperski dvojac, tako da se može zaključiti kako je Hajduk pobjedu ostvario usprkos igri koja nije bila tečna ni točna.

U ovom dvoboju prvi put je u startnoj jedanaestorici zaigrao 17-godišnji Michele Šego. Svaka seniorska minuta za njega je novo veliko iskustvo, ovoga puta odigrao ih je 60, ali niti on, niti Futacs koji je ušao zadnjih 30 minuta, nisu imali neku izrazitu prigodu.

Nakon susreta se opet dosta pričalo o odlukama suca, Radonjić je u drugom poluvremenu postigao pogodak, ali je prethodno označeno zaleđe za koje po snimci izgleda da nije bilo. Ovdje odmah valja reći da se kod situacija kada više puta treba pregledavati snimku da bi se vidjelo je li netko par centimetara u zaleđu ili ne, nema što prigovoriti sucu. Ne govorimo to zato što ova odluka ide na ruku Hajduku. Pamtimo, primjerice, onaj nesretni derbi s Dinamom, u kojemu se ozlijedio Futacs. Tada je Ćorić poentirao za vodstvo iz pozicije zaleđa, ali također se radilo o previdu koji se u prvi mah ne primjećuje niti na tv-u i nije se stvarala drama kao u nekim drugim slučajevima.

Pa naravno da je nešto sasvim drugo kada tri igrača Dinama stoje u zaleđu kod 'slobodnjaka', kao u splitskom derbiju (2:2). Tada je momčad iz Maksimira izjednačila u 89. minuti nakon situacije koja je laka za pomoćnika. Imamo i puno svježiji primjer iz Kupa protiv Lokomotive, gdje su i iz nebodera u Kranjčevićevoj vidjeli jedanaesterac na Saidu, ali ga Bebek nije htio suditi.

Dakle, pomoćnika Krunu Šarića iz Županje za današnji previd, kao ni mahača u 'slučaju Ćorić', ne treba sankcionirati jer takvih je pogrešaka uvijek bilo i bit će, ali problem je kad se radi lakrdija, odnosno kad i zadnji red tribina nešto jasno vidi, a sudac svira obrnuto. Iz večerašnje utakmice izdvojimo još situaciju u 57. minuti, kada je Bašić odigrao za Gyurcsa, a ovaj trebao izaći sam na vratara, no sudac Batinić je zaustavio akciju zbog spornog prekršaja na Radonjiću, što je izazvalo negodovanje u gledlištu.

Zaokružimo priču ove utakmice podatkom kako je Hajduk ove sezone protiv Lokomotive uspješniji od Dinama. 'Bijeli' u četiri prvenstvena susreta imaju tri pobjede (3:1, 2:0 i 1:0), te jedan remi (2:2),  a još su ih izbacili iz Kupa, dok momčad iz Maksimira u tri susreta ima dvije pobjede (3:0, 2:0) i poraz (1:4) kojim su mijenjali trenera. Ta tri boda bi na kraju mogla zlata vrijediti Lokomotivi koja ulazi u borbu za ostanak. Za HNL bi bilo sjajno da ona ode tamo gdje je drugim momčadima i mjesto, bez obzira na uspjehe 'bijelih' u međusobnim dvobojima.   

Vaša reakcija na temu