Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr DUPLIN OSVRT: Bravo za prodaju Bradarića i dovođenje godinu mlađih Dolčeka i Čoline!
Duplin osvrt Piše: Blaž Duplančić

DUPLIN OSVRT: Bravo za prodaju Bradarića i dovođenje godinu mlađih Dolčeka i Čoline!

U današnje vrijeme malo tko od igrača uspijeva ostaviti upečatljiviji trag na Poljudu

Hajduk je u gostima svladao Varaždin sa 3:0, a glavna priča ove utakmice su Ivan Dolček i David Čolina. Obojica su 2000. godište, a oduševili su svojom hitrinom, svježinom, ponavljanjem i na kraju - akcijama za golove.

Dolček je primio loptu nakon kratkog dodavanja Jradija i iskosa s lijeve strane je poslao u suprotni kut za vodstvo, a Čolina je lijepo prošao svog čuvara i odigrao povratno za Jaira koji je srušen za jedanaesterac, kojega je realizirao Caktaš. U toj 55. minuti je bilo jasno da će 'bijeli' kući s nova tri boda, ali zadržimo se još malo kod ovih mladih igrača...

Hrvatska U-19 reprezentacija je prošle jeseni prošla prvi krug kvalifikacija, a onda na proljeće nije uspjela doći do prvog mjesta u Elitnom kolu. U njoj je igrao Palaversa, koji je zimus prodan u Manchester City, a ovog ljeta otišao na novu posudbu u Oostende, nezadovoljan tretmanom kod trenera Oreščanina. Bila su tu još petorica iz Hajduka - Šego, Vušković, Blagaić, Kreković i Pršir. Zanimljivost je da niti jedan od njih nije u kadru prve momčadi, a iz te selekcije za prvu momčad 'bijelih' igra jedino dvojac doveden ovog ljeta, Čolina za 700.000 eura iz Monaca i Dolček za 500.000 iz Slaven Belupa. 

U današnje vrijeme malo tko od igrača uspijeva ostaviti upečatljiviji trag na Poljudu. To se odnosi i na Domagoja Bradarića. Otišao je u Lille nakon nepune sezone, odigravši samo 25 utakmica za 'bijele'. Pamtit ćemo ga još neko vrijeme po onom driblingu petom kroz noge u Osijeku, ali i po sjajnom transferu koji je 'bijelima' donio 6,5 milijuna eura plus mogućnost dodatne zarade kroz bonuse. Prodaju Bradarića i dovođenje godinu mlađih Čoline i Dolčeka možemo već sada ocijeniti kao sjajan posao. Hajduk je dobro zaradio, a ne pati po kvaliteti na lijevoj strani.

Trener Damir Burić je osim sustava promijenio i filozofiju igre, te je jasno da će neki igrači imati osjetno manju minutažu. Prije svih Gyurcso, koji je bio standardan, s obzirom da Burić ne trpi na terenu igrača koji igra samo prema naprijed. Ni njega ni Delića u Varaždinu nije bilo ni na klupi. Burić želi što više minuta presinga i puno okomitiju igru.

Debitirao je i Eduok, čak i postigao treći gol uz malu asistenciju protivničkog braniča. Od njega puno očekujemo. Možda se na prvi pogled čini da je Jairo u blagom padu, ali on je žrtva taktike, igra centralnu špicu, što nije njegova prirodna pozicija. Za Caktaša 'nema zime', on je rastrčan i precizan u distribuciji lopti, a 'otvorio je i špinu' u novoj sezoni, ovoga puta s bijele točke.

Na kraju je najvažnije što je Hajduk u prvenstvo ušao s maksimalnih šest bodova. Svakom novom pobjedom će se polako opet vraćati vjera u ovu momčad, ali daleko od toga da je i Varaždin bio dovoljan da se potisnu u zaborav svi ovoljetni šokovi. Sljedeći ispit je Lokomotiva, nova prilika da se još malo popravi atmosfera i zadrži stopostotan učinak. 

Vaša reakcija na temu